Băsescu: Singurul drum european al Republicii Moldova este unirea şi refacerea integrităţii teritoriale a României

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit duminică despre unirea României cu Republica Moldova şi refacerea integrităţii teritoriale a României, adăugând că este "singura opţiune viabilă" pe care o are Republica Moldova, în actuala situaţie economică şi politică.

1365 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Singurul drum european al Republicii Moldova este unirea şi refacerea integrităţii teritoriale a României

Băsescu: Singurul drum european al Republicii Moldova este unirea şi refacerea integrităţii teritoriale a României (ImagineŞ Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"După evenimentele din Ucraina, Uniunea Europeană nu e pregătită pentru extinderea în Est. Nici Rusia nu e pregătită să accepte o extindere în Est. Noi românii, noi PMP-ul, românii din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că singurul drum european al Repblicii Moldova este unirea şi refacerea integrităţii teritoriale a României", a spus Băsescu, la o întrunire a PMP, desfăşurată la Bascov (Argeş).

Băsescu a explicat că situaţia economică din Republica Moldova este "cel puţin grea", iar situaţia politică este "delicată" De asemenea, el şi-a exprimat speranţa ca la Chişinău să se formeze un guvern pro-european, după demisia premierului Chiril Gaburici.

"Situaţia politică este delicată în Republica Moldova, sper să se formeze un guvern în care să intre şi partidul primarului Chirtoacă şi să avem din nou guvern pro-european la Chişinău. Cheia pentru clarificarea drumului Republicii Moldova este unirea cu România", a declarat fostul preşedinte.

"România se poate reface, uitaţi-vă la tinerii care sunt astăzi în piaţă la Chişinău şi cer unirea. Şi generaţia celor care au fost în România înaintea Pactului Ribentropp-Molotov susţin unirea", a mai spus Băsescu, subliniiind că inclusiv cetăţenii din regiunea transnistreană îşi fac paşapoarte biomentrice, pentru a circula liber în Uniunea Europeană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici