Băsescu spune că incidentul de la concertul Madonnei este unul "neplăcut"

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, vineri seară, la Sinaia, că incidentul petrecut la concertul Madonnei de miercuri, de la Bucureşti, în urma afirmaţiilor acesteia privind populaţia romă, este unul "neplăcut".

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu spune că incidentul de la concertul Madonnei este unul "neplăcut"

Băsescu spune că incidentul de la concertul Madonnei este unul "neplăcut" (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Traian Băsescu participă la Festivalul "Romani Kultura", de la Sinaia. El a vizitat standurile meşteşugarilor de etnie rromă, care şi-au expus spre vânzare produsele tradiţionale, pe o stradă din centrul staţiunii, preşedintele stând de vorbă şi glumind cu aceştia.

Întrebat, la un moment dat, de către una dintre reprezentantele comunităţii rome care este părerea lui despre incidentul petrecut la concertul Madonnei, Traian Băsecu a spus: "Este un incident neplăcut".

În timpul spectacolului de miercuri seară, Madonna a declarat că a fost atentă la reportajele din presă şi că i-a atras atenţia faptul că populaţia romă, "ţiganii", sunt foarte discriminaţi în Europa de Est, moment în care unii dintre spectatori au început să huiduie. Cântăreaţa a continuat, făcând un apel la toleranţă şi spunând că toţi oamenii, indiferent de etnie sau orientare sexuală, trebuie să aibă drepturi egale, fiind apoi aplaudată.

Romani CRISS, care promovează interesele comunităţii rome din România, a aplaudat discursul "de activist de drepturile omului" al Madonnei, apreciind că mesajul anti-discriminare transmis de artistă în timpul spectacolului de miercuri este "un pas înainte în ceea ce priveşte lupta pentru promovarea egalităţii între oameni, indiferent de rasă, etnie, apartenenţă religioasă sau sexuală".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici