Peste 60.000 de persoane, la concertul Madonnei de la Bucureşti - GALERIE FOTO

Peste 60.000 de spectatori au asistat, miercuri seară, la primul concert pe care Madonna l-a susţinut în România, ea punând în scenă un show fabulos de două ore, în care calităţile sale de entertainer au fost cu mult deasupra celor de interpretă.

1206 afișări
Imaginea articolului Peste 60.000 de persoane, la concertul Madonnei de la Bucureşti - GALERIE FOTO

Peste 60.000 de persoane, la concertul Madonnei de la Bucureşti (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

Surclasând concerte cu public numeros, precum cele susţinute de Depeche Mode, Rolling Stones, Metallica şi Iron Maiden, spectatorii Madonnei au avut de aşteptat în seara show-ului, diva intrând în scenă abia la ora 21.50, după ce, cu două minute înainte, luminile de tip nocturnă fuseseră stinse în parcul Izvor, pe unul dintre ecranele de leduri de pe scenă începând să ruleze clipuri.

"Candy Shop" a fost prima piesă din setlistul serii. Îmbrăcată într-un costum negru, pe care l-a dezbrăcat piesă cu piesă, până ce a rămas într-o vestă şi într-o pereche de pantaloni foarte scurţi, diva i-a salutat pe cei din public: "Hello Romania. Eşti pregătită?".

Cu adevărat spectaculos chiar din primele minute, show-ul a adus în scenă 15 dansatori, dar şi o formaţie de cinci instrumentişti şi 2 backing vocals care au acompaniat-o pe artistă în unele secvenţe ale spectacolului.

"Human Nature", "Beat Goes On" şi "Vogue" au fost piese care au urmat apoi în prima parte a concertului alcătuit din patru episoade - "Pimp", "Old School", "Gypsy" şi "Rave".

Un interludiu, în care doi dansatori au pus în scenă un meci de box "artistic", pe ritmurile de la "Die Another Day", a dat cântăreţei ocazia să se retragă în culise pentru o schimbare de costumaţie, ea revenind sărind coarda într-o fustă scurtă roşie, jambiere negre şi bluză de aceeaşi culoare ("Old School").

"Into the Groove" a fost piesa pe care publicul a avut ocazia să o cânte alături de artistă, căci unul dintre dansatorii săi a coborât lângă gardul ce despărţea scena de spectatori, întinzându-le acestora microfonul pentru a putea fredona refrenul cântecului.

Hitul "Holiday" a urmat apoi în program, urmat de un moment dedicat memoriei regretatului Michael Jackson.

"Long live the king (Trăiască regele)!", a poruncit regina muzicii pop, în timp ce o piesă a starului rula în fundal, iar un dansator îmbrăcat într-o costumaţie tipică Michael Jackson executa mişcări ce aminteau de artistul decedat în urmă cu două luni.

Piesa "She's Not Me" a schimbat apoi ritmul, artista aducând alături de ea pe scenă şi câteva dansatoare care întruchipau câte o "Madonna" din diferite perioade ale carierei, ce se întinde pe mai bine de 20 de ani.

La sfârşit, vedeta a şi sărutat una dintre dansatoare, rememorând astfel controversatul moment alături de Britney Spears, la gala premiilor MTV din 2003.

Niciodată Madonna n-a fost apreciată ca fiind o artistă vocală de top în concertele live, însă show-ul pe care-l pune în scenă este cel care atârnă greu în evaluarea prestaţiei sale.

Spectacolul de la Bucureşti nu a avut timpi morţi - toate piesele au fost legate între ele ca într-un potpuriu gigant, fiecare ieşire din scenă însemnând o revenire fabuloasă.

Aşa a fost când Madonna s-a retras în culise şi a reapărut, câteva momente mai târziu, în capătul limbii de scenă ce intra în interiorul spaţiului destinat publicului, ea cântând aşezată pe un pian, la care era acompaniată de un instrumentist, amândoi aflându-se în interiorul unui cilindru de ecrane de proiecţie.

"Salut România. Vă simţiţi bine?", a întărâtat ea publicul, provocându-i pe cei prezenţi să cânte alături de ea piesa "Miles Away", pe care a interpretat-o acompaniindu-se la chitară.

"Isla Bonita" a urmat apoi, într-un remix cu piesa "Lela Pala Tute", pentru care, în scenă, a fost adus un grup de lăutari, şi încheiind apoi cu o horă, ce a marcat episodul "Gipsy".

"Să luăm o pauză pentru a spune «Salut România»", i-a salutat Madonna pentru a treia oară pe cei prezenţi.

"Nu am mai fost aici niciodată. Sunt foarte fericită să mă aflu aici. Şi eu vă iubesc", le-a spus ea celor din public, purtând apoi un discurs împotriva discriminării romilor şi, de altfel, a oricărui fel de discriminare.

Hitul "You Must Love Me", de pe coloana sonoră a filmului "Evita", a fost urmat apoi de devalorizatul şi mult prea uzatul moment din concertele pop-rock în care starul ţine să amintească publicului - printr-un clip video în cazul de faţă - că în lume există copii care mor de foame şi că încălzirea globală afectează sute de specii de animale.

Piesele "4 Minutes" şi "Like A Prayer" au deschis cea de-a patra şi, totodată, ultima parte a show-ului - "Rave".

Piese lansate acum mai bine de zece ani, "Frozen" şi "Ray of Light" (1998) au fost cele interpretate în finalul concertului, pentru ca acesta să se încheie cu melodia "Give It 2 Me", al cărei refren ("No one's gonna stop me now/ nimeni n-o să mă oprească acum") este reprezentativ pentru cariera artistei.

În loc să se îmblânzească odată cu vârsta, fata materialistă, acum în vârstă de 51 de ani, apare, de la an la an, de la album la album, tot mai feroce.

"Mulţumesc România, noapte bună", a mai spus ea înainte de a ieşi din scenă, la 23.45, după două ore de show.

Imediat după încheierea spectacolului, Madonna a plecat înapoi la hotelul Radison SAS din Capitală la care ea este cazată, alături de staff-ul său şi de cele două fiice ale sale - Lourdes şi Mercy.

Deocamdată nu se cunoaşte momentul în care vedeta - care a sosit în România marţi seară, cu un avion particular, ce a aterizat pe aeroportul Băneasa-Aurel Vlaicu - va părăsi România pentru a se îndrepta spre Sofia, unde, sâmbătă, are programat următorul show din turneul "Sticky & Sweet".

Concertul de la Bucureşti a adunat peste 60.000 de persoane, publicul vedetei fiind unul foarte eterogen - de la părinţi cu copii la adolescenţi în găşti, cupluri trecute de prima tinereţe, dar şi fani echipaţi cu tricouri imprimate cu chipul idolului lor.

Mulţi dintre aceştia au cântat şi au dansat alături de celebra artistă, însă un show de asemenea anvergură amenajat într-un parc - oricât de mare ar fi acesta - nu poate să ofere aceleaşi condiţii ca un stadion cu o capacitate similară.

Astfel că, printre cei prezenţi, s-au găsit şi spectatori nemulţumiţi de vizibilitatea redusă sau de praful ridicat odată cu intrarea oamenilor pe terenul din faţa scenei.

Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat Ioana şi Călin Popescu Tăriceanu, Ana şi George Copos, Nicoleta Luciu şi Zsolt Csergo, Ilie şi Amalia Năstase, Camelia Sucu, Mihaela Geoană.

Material realizat de Cristina Mazilu, cristina.mazilu@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici