Berceanu: Privatizarea CFR Marfă e în stadiul decis în 2009; FMI ne-a încurajat în această direcţie

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, că privatizarea CFR Marfă se află în stadiul decis anul trecut, iar delegaţia FMI a constatat acest lucru şi a încurajat ministerul să meargă pe această direcţie.

37 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Privatizarea CFR Marfă e în stadiul decis în 2009; FMI ne-a încurajat în această direcţie

Berceanu: Privatizarea CFR Marfă e în stadiul decis în 2009; FMI ne-a încurajat în această direcţie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Privatizarea CFR Marfă se află în stadiul pe care l-am decis anul trecut, a fost un studiu de fezabilitate, am făcut o serie întreagă de pregătiri, deci e exact pe drumul pe care l-am stabilit. De altfel, delegaţia FMI a constatat acest lucru şi ne-a încurajat să mergem pe această direcţie", a afirmat Radu Berceanu.

El a spus că va trimite "toate aceste lucruri" şi Comisiei Europene, pentru a primi un accept din partea CE şi a susţinut că reprezentanţii Executivului european prezenţi la Bucureşti l-au asigurat de sprijinul lor pentru toate aceste măsuri.

În luna mai, Guvernul s-a angajat în faţa FMI şi CE să vândă pachetul majoritar de acţiuni la CFR Marfă, potrivit Memoramdumului suplimentar de Înţelegere convenit de România cu FMI şi UE. Executivul aplicase deja un program de reducere a personalului, primii 4.000 de salariaţi fiind disponibilizaţi la începutul lunii martie.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat, în ianuarie, că procedurile de privatizare vor începe în acest an. Procesul de privatizare a CFR Marfă va începe imediat, iar evaluarea ofertelor şi derularea negocierilor vor avea loc spre sfârşitul acestui an, a declarat Radu Berceanu, în 14 ianuarie.

Ministrul Transporturilor a spus că Deutsche Bahn şi compania austriacă de transport feroviar sunt interesate să intre pe piaţa din România, arătând că un prim semnal l-a avut în vara anului trecut când austriecii l-au angajat pe directorul general de atunci al CFR Marfă. Întrebat dacă aceste companii sunt interesate de preluarea CFR Marfă, Berceanu a evitat un răspuns direct, explicând însă că Guvernul trebuie să aibă pregătite toate procedurile pentru momentul în care piaţa îşi va reveni şi va creşte interesul investitorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici