Blejnar: Criteriile de acordare au fost deja stabilite, nu sunt negociabile cu sindicatele

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat că criteriile de acordare a stimulentelor au fost stabilite şi că nu sunt negociabile cu sindicatele, astfel că un angajat care nu are rezultate, chiar dacă are salariu mic, nu va fi primi aceste stimulente.

24 afișări
Imaginea articolului Blejnar: Criteriile de acordare au fost deja stabilite, nu sunt negociabile cu sindicatele

Blejnar: Criteriile de acordare au fost deja stabilite, nu sunt negociabile cu sindicatele (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Criteriile sunt stabilite de specialişti şi sunt clar pe criterii de performanţă, dar nu sunt negociabile. Cei buni cu salarii mari vor primi stimulente. Cei cu salarii mici şi care nu sunt buni nu vor primi stimulente. Evident, cei cu salarii mici, dar cu rezultate, vor primi stimulente", a precizat Blejnar.

Acesta a spus că negocierile cu sindicaliştii nu au început încă că deocamdată le-a prezentat acestora principiile "după care ne ghidăm".

"Am făcut o simulare pe fiecare structură a noastră şi urmează să o prezentăm şi sindicatelor. Eu cred că vor să-şi ajute oamenii să-şi ia banii. Deocamdată am stabilit doar criteriile pe care le va primi fiecare structură în parte. Ulterior, subcomisile înfiinţate la nivel teritorial, sindicatele şi conducerea instituţiilor vor analiza fiecare angajat în parte", a explicat şeful ANAF.

Acesta a subliniat că, indiferent dacă sindicatele vor accepta sau nu acest mecanism, aceasta este decizia finală, iar listele de plată vor fi transmise la începutul săptămânii viitoare, astfel ca banii să poată fi primiţi luni sau marţi.

"Indiferent de concluziile din acest week-end am făcut evaluările noastre pe criterii de performaţă, am mers strict pe aceste criterii. Toate judeţele vor lua un anumit procent, un angajat poate primi maxim trei salarii sau minim poate primi 0", a adăugat Sorin Blejnar.

Acesta a calificat această procedură drept o chestiune "rezonabilă".

Şeful ANAF a refuzat să comenteze lipsa Alianţei "Sed Lex" de la discuţiile de sâmbătă, de la Ministerul de Finanţe.

Liderul sindicatului Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a anunţat, sâmbătă, că nu va participa la întâlnirea de la Ministerul de Finanţe, întrucât vineri seara şi-a depus mandatul de lider de sindicat.

La discuţiile de sâmbătă este prezent doar Sebastian Oprescu, el spunând că aceasta a fost decizia colegilor din ţară şi că, deşi îşi calcă pe orgoliu, acest pas trebuie făcut pentru că altfel nu se poate recurge la proteste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici