Sebastian Oprescu a venit la Ministerul de Finanţe pentru discuţii

Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a venit, sâmbătă, la Ministerul de Finanţe pentru discuţii, spunând că aceasta a fost decizia colegilor din ţară şi că, deşi îşi calcă pe orgoliu, acest pas trebuie făcut pentru că altfel nu se poate recurge la proteste.

222 afișări
Imaginea articolului Sebastian Oprescu a venit la Ministerul de Finanţe pentru discuţii

Sebastian Oprescu a venit la Ministerul de Finanţe pentru discuţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Toată noaptea am vorbit cu cei din teritoriu, dimineaţă cu cei din Bucureşti. Ei au spus că trebuie să mergem la negocieri, pentru că altfel nu putem face proteste. Le mai dăm o şansă. Nu putem scurtcircuita acordarea acestor şanse. Ne-am călcat pe orgoliu, dar la îndemnul colegilor din ţară am venit", a spus Sebastian Oprescu.

Liderul SNFP a arătat că una dintre condiţii la discuţii va fi prezenţa premierului.

Oprescu a arătat că sindicatele acceptă stimulente aferent eficienţei pe post. Reparatizarea fondurilor la nivel teritorial se putea face chiar de vineri seară, a spus Oprescu. Acesta a adăugat că important este să se dea drumul la fonduri pentru august şi septembrie.

Liderul SNFP a adăugat că a discutat şi cu sindicaliştii de la Alianţa "Sed Lex" şi că îşi doreşte ca aceştia să le fie alturi la semnarea protocolului, dacă se va ajunge la acest punct.

Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a spus, sâmbătă dimineaţă, că toţi colegii din ţară fac o analiză pentru a decide dacă vor veni la negoceri, în condiţiile în care aceştia doresc să intre în acţiuni de protest luni dimineaţă.

Toate sindicatele din ţară vor să intre luni în protest dacă ministrul Ialomiţianu şi premierul nu-şi vor ţine cuvântul.

Acţiunile de protest vor fi o continuare a celor de vineri, iar acum vor fi justificate de "minciunile" care au fost spuse în ultimele zile, potrivit liderului sindical. "Este o acţiune de protest suspendată. Cred că dacă atunci era supărare, acum, cu siguranţă, va fi furie", a susţinut Oprescu.

Liderul sindicatului Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a anunţat, sâmbătă, că nu va participa la întâlnirea de la Ministerul de Finanţe, întrucât vineri seara şi-a depus mandatul de lider de sindicat.

Câţiva angajaţi ai Ministerului de Finanţe au venit, sâmbătă, la sediul instituţiei, pentru a vorbi cu ministrul Gheorghe Ialomiţianu care le-a promis că îşi vor lua banii luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici