Blejnar: Csibi Barna va fi demis pentru absenţe nemotivate de la locul de muncă

Comisia de Disciplină a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a propus demiterea lui Csibi Barna, funcţionarul care a "spânzurat" un manechin cu chipul lui Avram Iancu, pentru absenţe nemotivate de la locul de muncă, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

532 afișări
Imaginea articolului Blejnar: Csibi Barna va fi demis pentru absenţe nemotivate de la locul de muncă

Blejnar: Csibi Barna va fi demis pentru absenţe nemotivate de la locul de muncă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Decizia va fi transmisă Direcţiei judeţene a finanţelor publice din Harghita, care va emite vineri, cel mai probabil, ordinul de demitere.

Blejnar a anunţat încă de acum o săptămână că acest ar putea fi demis deoarece nu s-a prezentat la serviciu de la detaşarea pe noul post.

Csibi Barna a fost detaşat la mijlocul lunii aprilie pentru şase luni de la Administraţia Financiară Abrud la Administraţia Financiară a Sectorului 2 din Capitală.

Blejnar a afirmat atunci că a decizia a fost luată pentru ca Barna să fie mai aproape de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că a început procesul de urmărire penală împotriva acestuia.

Detaşarea lui Barna în Bucureşti a avut loc la scurt timp după ce acesta a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" şi apoi l-a "spânzurat".

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au declanşat urmărirea penală faţă de Barna, acesta fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi instigare la discriminare.

Barna a solicitat, în luna martie, autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menită să aducă în atenţia locuitorilor din municipiu istoria evenimentelor din 1848-1849. El a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" şi apoi l-a "spânzurat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici