Boc a inspectat, neanunţat, drumuri înzăpezite şi a acuzat că se lucrează cu "tractoraşe"

Premierul Emil Boc a inspectat noaptea, neanunţat, Autostrada Bucureşti-Constanţa şi drumul naţional Bucureşti-Giurgiu, arătând că este nemulţumit deoarece operaţiunile de deszăpezire sunt efectuate cu "tractoraşe" şi cerând firmelor să nu mai participe la licitaţii dacă nu pot onora tehnic contractele.

42 afișări
Imaginea articolului Boc a inspectat, neanunţat, drumuri înzăpezite şi a acuzat că se lucrează cu "tractoraşe"

Boc a inspectat, neanunţat, drumuri înzăpezite şi a acuzat că se lucrează cu "tractoraşe" (Imagine din arhivă; Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El a inspectat drumurile în cursul nopţii de luni spre marţi, arătându-se nemulţumit de ritmul deszăpezirii şi de utilajele mici folosite în aceste operaţiuni.

"Trebuie utilaje mai mari care să facă faţă la deszăpezire, nu tractoraşe cu care să te joci pe străzi lăturalnice prin oraş. Nu ai voie să participi la licitaţie dacă nu prezinţi înainte un standard minimal de utilaje care să facă faţă lucrăilor de deszăpezire, pe autostradă şi pe arterele mari. Ce am văzut pe autostradă m-a nemulţumit din perspectiva utilajelor găsite acolo. Mă aşteptam să găsesc, aşa cum am văzut în străinătate, utilaje mari, de capacitate maximă, care să poată face faţă la zăpadă de 20 de centimetri", a spus Boc.

Patru porţiuni de drumuri naţionale şi 15 drumuri judeţene sunt în continuare blocate în judeţul Giurgiu din cauza căderilor de zăpadă, iar 13 localităţi sunt fără energie electrică.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Giurgiu, drumurile naţionale 5 A între localităţile Hotarele - Izvoarele - Comana - Adunaţii - Copăceni, DN 5B Giurgiu - Ghimpaţi, DN 41 Daia - Olteniţa şi DN 61 Ghimpaţi - Vânătorii Mici - Găeşti sunt blocate de troienele de zăpadă.

Şi Autostrada Soarelui rămâne închisă pe mai multe segmente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici