Boc a refuzat casca de protecţie pe şantierul Otopeni: Să mă amendeze!

Premierul Emil Boc a refuzat, vineri, în vizita efectuată pe şantierul noului terminal de la aeroportul Henri Coandă, să poarte cască de protecţie şi vestă reflectorizantă, spunându-le responsabililor firmei de construcţii că pot să îl amendeze şi că nu este prima dată când umblă pe şantiere.

193 afișări
Imaginea articolului Boc a refuzat casca de protecţie pe şantierul Otopeni: Să mă amendeze!

Boc a refuzat casca de protecţie pe şantierul Otopeni: Să mă amendeze! (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Responsabilii firmei de construcţii au insistat ca pe şantierul noului terminal toţi membrii delegaţiei oficiale a premierului şi ai celei de presă să poarte cască de protecţie şi vestă reflectorizantă.

La sosirea pe şantier, primul-ministru a refuzat însă atît casca de protecţie, cât şi vesta reflectorizantă, spunând conducerii aeroportului şi ministrului Transportului, Anca Boagiu: "Să mă amendeze!".

Gestul primului-ministru de a refuza să poarte casca de protecţie a fost urmat şi de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, precum şi de mai mulţi consilieri personali ai lui Boc.

Conducerea aeroportului i-a spus premierului că, deşi pe şantier lucrează permanent 600 de oameni, numărul lor a fost restrâns pentru a evita vreun accident cu prilejul vizitei oficiale.

"600 oameni lucrează simultan, acum i-am restrâns un pic ca să nu producem vreun accident, dar ei intră imediat la lucru, pe poziţii", a spus reprezentantul aeroportului.

Premierul a ţinut să explice că are deja o anumită experienţă în vizitele pe şantier.

"Nu sunt pe primul şantier, de doi ani de zile sunt pe şantiere", a spus Boc atunci când a fost avertizat să fie atent pe unde calcă.

Emil Boc a stabilit data de 4 noiembrie ca termen de finalizare a terminalului, necesar pentru aderarea României la Schengen, deşi, potrivit datelor prezentate de conducerea aeroportului, termenul contractual de finalizare este 30 octombrie.

Primul-ministru a prelungit astfel cu câteva zile data limită de finalizare, dar a avertizat că vor urma sancţiuni dacă termenul de 4 noiembrie nu va fi respectat, având în vedere că în perioada 15-17 noiembrie Comisia Europeană va efectua un audit al îndeplinirii condiţiilor de aderare la Schengen.

"Nu ne jucăm cu obiectivul acesta. Nu se respectă termenul, cad capete. Deci, să nu mai discutăm treaba aceasta, pentru că este vorba de România aici, nu e vorba de unul sau de altul. E vorba de România în Schengen", a spus Boc.

La sugestia ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, ca muncitorii să lucreze şi noaptea, premierul a spus că este treaba responsabililor de şantier să îşi orgnizeze lucrul, dar ei vor fi monitorizaţi oricum "zi şi noapte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici