Boc: Firmele care curăţă Clujul de zăpadă sunt pregătite de iarnă, nu au scuze să nu intervină

Primarul Emil Boc a inspectat, miercuri, utilajele de deszăpezire ale celor două firme care au contract cu Primăria Cluj-Napoca - Rosal şi Brantner-Vereş - şi a dat asigurări că societăţile sunt pregătite de iarnă, susţinând că acestea nu au nicio scuză să nu intervină.

71 afișări
Imaginea articolului Boc: Firmele care curăţă Clujul de zăpadă sunt pregătite de iarnă, nu au scuze să nu intervină

Boc: Firmele care curăţă Clujul de zăpadă sunt pregătite de iarnă, nu au scuze să nu intervină (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută pe platoul din faţa Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca, unde a inspectat utilajele de deszăpezire, că firmele "au dat dovadă de seriozitate" din punctul de vedere al utilajelor şi al stocurilor de material antiderapant.

"Am inspectat utilajele pregătite pentru deszăpezirea din această iarnă. Cele două firme - Rosal şi Brantner-Vereş - au utilajele prevăzute în contract viabile, disponibile şi pregătite să intervină. Am fost asigurat de ambele firme că aceste utilaje le vom regăsi în oraş, nu în altă parte. Am vrut să ne asigurăm şi că reprezentanţii firmelor nu sunt luaţi pe nepregătite de iarnă. Cu alte cuvinte, Clujul este pregătit pentru iarnă, firmele au dat dovadă de seriozitate din punctul de vedere al utilajelor şi al stocurilor de material antiderapant – sare, nisip, clorură de magneziu sau clorură de calciu. Din acest moment, nu mai există nicio scuză pentru firme că nu sunt pregătite să intervină", a spus Boc.

Primarul a avertizat că, în cazul în care cele două firme nu intervin la deszăpezire în mod corespunzător, Primăria Cluj-Napoca va da amenzi cuprinse între 2.500 de lei şi 10.000 de lei.

"Există şi posibilitatea de a nu le achita facturile celor două firme pentru lucrări. Nu vom ezita să aplicăm aceste sancţiuni dacă va fi cazul”, a adăugat Emil Boc.

Potrivit acestuia, în programul de deszăpezire al municipalităţii sunt prevăzute 668 de străzi, din care 211 sunt în urgenţa I, pe care se intervine imediat, pentru a se putea asigura transportul în comun, 233 în urgenţa II, şi 224 în urgenţa III.

Rosal are 26 de utilaje de intervenţie pentru deszăpezire şi 2.000 de tone de material antiderapant, iar Brantner-Vereş are 11 autospeciale şi un stoc de peste 300 de tone de material antiderapant.

Emil Boc a afirmat că, potrivit prognozei meteo, primele ninsori slabe sunt aşteptate la Cluj-Napoca după 15 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici