Boc: Guvernul discută cu sindicatele, dar nu amână asumarea răspunderii

Guvernul va continua discuţiile cu partenerii sociali privind legea de salarizare unitară, dar nu va renunţa la decizia de asumare a răspunderii pentru acest act normativ şi nici nu va amâna data stabilită pentru angajarea răspunderii, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

21 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul discută cu sindicatele, dar nu amână asumarea răspunderii

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

"Discuţiile continuă cu partenerii sociali, dar nu amânăm nici asumarea, nici termenul, pentru că orice zi de întârziere pune în pericol acordul încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană", a spus Boc, la postul public de radio.

Boc a mai arătat că reprezentanţii Guvernului se vor întâlni, sâmbătă, la ora 16.00, cu liderii confederaţiilor sindicale, pentru a analiza amendamentele propuse la grila de salarizare unitară şi a stabili dacă observaţiile corespund principiilor legii, dar şi resurselor bugetare existente.

Un mesaj similar a fost transmis de şeful Guvernului şi joi, la postul public de televiziune, după ce PSD, PNL şi sindicatele s-au referit la amânarea momentului de asumare a răspunderii.

El a amintit atunci că, potrivit acordului cu FMI, proiectul legii de salarizare unitară trebuie adoptat până cel târziu la 31 octombrie şi a explicat că graficul de asumare a răspunderii a fost astfel stabilit încât să existe termenul necesar pentru depăşirea tuturor etapelor, precum o eventuală sesizare a Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici