Boc: Guvernul nu a deschis şurubul angajării în sectorul public şi nu încalcă acordul FMI

Decizia Guvernului de a permite angajarea pe posturile vacante a unor funcţionari care să lucreze la atragerea fondurilor comunitare nu presupune "deschiderea şurubului angajărilor" în sectorul public şi nici nu încalcă acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat premierul Emil Boc.

15 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul nu a deschis şurubul angajării în sectorul public şi nu încalcă acordul FMI

Boc: Guvernul nu a deschis şurubul angajării în sectorul public şi nu încalcă acordul FMI (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

El a susţinut că ordonanţa de urgenţă adoptată, miercuri, de Guvern privind ocuparea unor posturi în sectorul public permite doar suplimentarea, acolo unde este cazul, a numărului de posturi pentru atragerea fondurilor europene, în vederea diminuării restanţelor şi a întârzierilor înregistrate până în prezent în acest proces.

"Această ordonanţă de urgenţă nu modifică nimic din cadrul legal existent şi agreat cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană cu privire la angajările în sectorul public. Acele posturi care rămân vacante se orientează cu prioritate numai spre fonduri europene, pentru acele sectoare unde avem personal deficitar, tocmai pentru a avea coordonarea acestui element. Deci n-am deschis şurubul angajărilor în sectorul public de stat, ci dimpotrivă, acel procent de 15% permis în urma vacantării posturilor, adică la şapte disponibilizări se poate face o angajare, acea angajare să se facă cu prioritate pe acele domenii legate de fondurile structurale", a spus Boc, într-o întâlnire cu reprezentanţi ai unor organizaţiilor neguvernamentale pe tema absorbţiei fondurilor europene.

Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, că va angaja personal suplimentar "cu prioritate" în structurile implicate în atragerea şi gestionarea fondurilor comunitare, în limita celor 15% din totalul locurilor vacante care pot fi ocupate în sectorul public şi prin redistribuire de posturi din alte instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici