Boc: Violenţa stradală este inacceptabilă şi de netolerat, orice protest paşnic în condiţiile legii este legitim

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că protestele paşnice în condiţiile legii sunt legitime, dar violenţa stradală este inacceptabilă şi de netolerat, precum şi că a solicitat intensificarea dialogului pe toate palierele.

3073 afișări
Imaginea articolului Boc: Violenţa stradală este inacceptabilă şi de netolerat, orice protest paşnic în condiţiile legii este legitim

Emil Boc (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Declaraţiile premierului:

  • Raed Arafat este binevenit în Minister dacă va dori. Ministrul Sănătăţii va da toate detaliile legate de acest subiect.

  • Autorităţie au reacţionat în condiţiile legii, iar cei în măsură vor da în continuare explicaţiile necesare pentru fiecare caz în parte.

  • Pe termen mediu şi lung orice acţiune de violenţă pericilitează situaţia economică a ţării.

  • Am fost în permanent contact cu autorităţile statului. Ieri am făcut apel la un protest paşnic, legal şi legitim.

  • În privinţa Sănătăţii, ministrul a fost mandatat să desemneze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege a Sănătăţii.

  • Mesajul meu este foarte clar: Niciun fel de violenţă stradală nu este tolerată, orice protest paşnic în condiţiile legii este legitim.

  • Înţelegem greutăţile prin care trec românii. Ştim că nu trăim vremuri uşoare. Ştim că măsurile le-au adus necazuri, dar vreau să le mulţumesc oamenilor pentru faptul că am reuşit să salvăm ţara de la colaps şi să ajungem la o relativă stabilitate.

  • Dialogul pe toate palierele societăţii este şi rămâne singura cale democratică de rezolvare a problemelor şi conflictelor. Am solicitat intensificarea dialogului pe toate palierele.

  • Libertatea de exprimare este garantată în România. Protestele paşnice în condiţiile legii sunt legitime, dar violenţa stradală este inacceptabilă şi de netolerat. Obligaţia statului este ca cetăţeanul să fie în siguranţă indiferent unde se află.

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, dar şi cel de Interne, Traian Igaş, au venit la Palatul Victoria, unde liderii coaliţiei s-au reunit în şedinţă pentru a discuta despre noul proiect de lege privind sănătatea şi protestele din ultimele zile din mai multe oraşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici