Brăila: Poliţist acuzat că a luat 1.000 de euro de la o persoană cercetată pentru furtul unei maşini

Un poliţist de la Investigaţii Criminale din Poliţia Brăila este cercetat, sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a luat 1.000 de euro de la o persoană cercetată pentru furtul unei maşini, căreia i-a spus că va interveni pentru soluţionarea favorabilă a dosarului acesteia.

127 afișări
Imaginea articolului Brăila: Poliţist acuzat că a luat 1.000 de euro de la o persoană cercetată pentru furtul unei maşini

Brăila: Poliţist acuzat că a luat 1.000 de euro de la o persoană cercetată pentru furtul unei maşini (Imagine: Diana Iurkiewicz / Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Stănică Iulian Eftinca, inspector de poliţie la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Brăila, pentru trafic de influenţă.

"În ziua de 26.02.2014 inculpatul Eftinca Stănică-Iulian, a pretins de la un martor denunţător suma de 1.000 euro, iar în ziua de 28.02.2014 a primit de la acesta suma de 500 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care o are pe lângă un coleg de birou. Prin această intervenţie, inculpatul a urmărit ca un coleg de birou să soluţioneze favorabil un dosar penal, care-l privea pe martorul denunţător, privind furtul unui autovehicul", se arată în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

În timpul controlului judiciar, Stănică Iulian Eftinca trebuie să se prezinte în faţa anchetatorilor ori de câte ori este chemat, să informeze imediat când îşi schimbă locuinţa, să se prezinte la unitatea de poliţie desemnată cu supravegherea sa, conform programului stabilit sau când este chemat, să nu depăşească limita teritorială a municipiului Brăila, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să nu se apropie de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Procurorii i-au atras atenţia inspectorului de poliţie că dacă încalcă aceste obligaţii, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici