Braşov: Bătrână înşelată cu 10.000 de lei prin metoda "accidentul" de un deţinut

O bătrână de 84 de ani din localitatea braşoveană Săcele a fost înşelată cu 10.000 de lei prin metoda "accidentul" de către un deţinut de la Penitenciarul Slobozia, care a sunat-o şi i-a spus că ginerele acesteia a provocat un accident rutier şi are nevoie de bani.

218 afișări
Imaginea articolului Braşov: Bătrână înşelată cu 10.000 de lei prin metoda "accidentul" de un deţinut

Braşov: Bătrână înşelată cu 10.000 de lei prin metoda "accidentul" de un deţinut (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisar şef Liviu Naghi, femeia a fost sunată, în 9 septembrie, de un bărbat necunoscut care s-a recomandat a fi avocat şi care i-a spus că ginerele ei are nevoie de bani deoarece a provocat un accident rutier.

Bătrâna a convenit să îi dea bărbatului 10.000 de lei, bani pe care îi avea în casă.

Ulterior însă, femeia de 84 de ani şi-a dat seama că a fost înşelată şi a depus plângere la Poliţie, pentru recuperarea prejudiciului.

"Poliţiştii au stabilit că suspectul a contactat telefonic victima şi după ce a convins-o să dea banii, a contactat o firmă de taximetrie din Săcele şi a comandat o cursă de la domiciliul reclamantei până în municipiul Craiova, unde banii au fost daţi de taximetrist unui complice", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Liviu Naghi.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul care a sunat-o pe femeie era încarcerat la Penitenciarul Slobozia, unde ispăşea o pedeapsă pentru viol.

"Suspectul a fost transferat în arestul Poliţiei Braşov, iar cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea unui procuror, pentru documentarea întregii lui activităţi infracţionale", a mai spus Naghi.

Poliţiştii braşoveni au indicii că suspectul nu este la prima faptă de înşelăciune prin telefon din penitenciar, acesta riscând o pedeapsă de până la 15 ani pentru fapta sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici