Premierul AMÂNĂ o decizie în privinţa DEMITERII şefului Poliţiei Române, cerută de Carmen Dan. UPDATE: Ministrul de interne confirmă o discuţie avută cu Tudose: Decizia îi aparţine

Premierul Mihai Tudose va avea miercuri o întâlnire cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, decizia de demitere a acestuia, aşa cum a cerut ministrul de Interne Carmen Dan, urmând să fie luată abia după această discuţie, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

2581 afișări
Imaginea articolului Premierul AMÂNĂ o decizie în privinţa DEMITERII şefului Poliţiei Române, cerută de Carmen Dan. UPDATE: Ministrul de interne confirmă o discuţie avută cu Tudose: Decizia îi aparţine

Premierul nu a luat o decizie în privinţa DEMITERII şefului Poliţiei Române. Mihai Tudose va avea înainte o întâlnire cu Bogdan Despescu

UPDATE 17.50 

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat marţi că l-a informat pe şeful Executivului, Mihai Tudose, că va propune demiterea şefului Poliţiei Române, în contextul în care premierul a amânat semnarea documentului şi se va întâlni miercuri cu Bogdan Despescu.

"L-am informat pe premier despre decizia de a propune schimbarea şefului Poliţiei Române. Ulterior am prezentat deciziile public. Noi suntem în aşteptarea deciziei premierului. Deciziile premierului îi aparţin în exclusivitate", a declarat ministrul de Interne Carmen Dan, la Antena 3.

Întrebată dacă este reală informaţia apărută în spaţiul public, potrivit căreia Tudose i-ar fi spus să nu trimită propunerea pentru că nu o va semna, Carmen Dan a evitat răspunsul, dar nu a negat un asemenea dialog.

"Eu am motivat decizia mea. Sper să conteze.Nu mi-a spus în mod expres că ar conta, nici nu i-am cerut. I-am spus că fac aceste propuneri şi dânsul e liber să ia ce decizii vrea", a mai spus Ministrul de Interne.

Carmen Dan a declarat că a fost informată oficial de şeful poliţiei Române că agresoul pedofil este poliţist în cursul zilei de luni, la ora 11.25, "în timp ce pe ecrane rula informaţia că agresorul minorilor e poliţist".

"Rolul meu nu este să ascund sub preş probele reale. Planul operativ nu este gestionat de un ministru. Probleme de testare, verificare a personalului sunt importante, de aici vin derapajele, iar derapajele din MAI sunt de alte valenţe, vorbim despre responsabilitate şi asumare. Decizia de a schimba şeful Poliţiei Române nu are legătură cu politica, este o decizie managerială. Are legătură cu procesul de conştiinţă şi responsabilitate, pe perioada pe care am avut-o în minister. Este dovadă de iresponsabilitate să nu vedem un şir lung de nereguli. Susţin cu tărie că sunt oameni în MAI care îşi fac treaba cu demnitate".

-------------------------------------------------

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, marţi, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Cauza, explicaţiile lacunare privind menţinerea în sistem a poliţistului suspectat de pedofilie.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Mihai Tudose a amânat însă luarea unei decizii până nu va discuta cu şeful Poliţiei Române Bogdan Despescu. Aceasta întâlnire ar urma să aibă loc miercuri.

Potrivit surselor citate, şeful Executivului va decide dacă semnează demiterea lui Bogdan Despescu, aşa cum a cerut Carmen Dan, abia după o întâlnire cu acesta.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, marţi, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Cauza, explicaţiile lacunare privind menţinerea în sistem a poliţistului suspectat de pedofilie.

"Am transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române", a declarat Carmen Dan.

În locul chestorului Bogdan Despescu ar urma să fie împuternicit Cătălin Ioniţă, actualul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie.

"Am constatat că niciun şef al acestui agent nu a înţeles să îşi asume vreo responsabilitate şi că acesta a fost menţinut în Poliţie. Am aflat că testările nu sunt relevenate şi se impune modifcarea bateriilor. Atâţia ani cu lasă că merge şi aşa au făcut să fie în sistem oameni care au devieri comportamentale", a mai spus ministrul.

Ministrul de Interne a precizat că agentul cercetat era încadrat ca fiind agent operativ, dar era folosit ca şofer de unul dintre şefii din Brigada Rutieră, ultima amendă dată de acesta fiind în luna decembrie a anului trecut.

De asemenea, Carmen Dan susţine că a fost informată cu întârziere despre cazul privind agresiunea asupra celor doi minori.

"Din explicaţii a lipsit răspunsul la o întrebare esenţiala şi aceasta era cum de nimeni din cei care aveau atribuţii de cunoaştere a poliţistului nu a ştiut de aceste devieri comportamentale ale acestuia", a mai spus Carmen Dan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici