Brigada 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc va pleca în august în Afganistan pentru o misiune NATO

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, că Brigada 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc va pleca, în luna august, în Afganistan, pentru a participa la misiunea NATO Resolute Support.

564 afișări
Imaginea articolului Brigada 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc va pleca în august în Afganistan pentru o misiune NATO

Brigada 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc va pleca în august în Afganistan pentru o misiune NATO (Imagine: MApN)

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, a afirmat că Brigada 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc, de care aparţine şi Batalionul 22 Vânători de Munte "Cireşoaia" din Sfântu Gheorghe, va pleca în Afganistan, în luna august, pentru misiunea NATO Resolute Support.

"Batalionul 22 Vânători de Munte «Cireşoaia» face parte din trupele de elită ale Armatei Române, care sunt pregătite să facă faţă oricărei misiuni militare, atât în interiorul ţării, pentru apărarea graniţelor şi suveranităţii României, cât şi în misiuni externe, alături de partenerii NATO şi ai Uniunii Europene", a declarat ministrul Mircea Duşa.

Militari ai Batalionului 22 Vânători de Munte au mai participat la misiuni în teatrele de operaţiuni din Irak, Afganistan şi Balcani, iar în anii 2013 şi 2014 au luat parte, împreună cu infanteriştii marini americani dislocaţi în Europa, la module de pregătire a exerciţiilor multinaţionale în Marea Neagră.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, au participat, vineri, la ceremonia dedicată împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea Batalionului 22 Vânători de Munte "Cireşoaia" din Sfântu Gheorghe. Cu acest prilej, drapelul de luptă al unităţii a fost decorat cu Ordinul "Virtutea militară în grad de cavaler cu însemn de pace".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici