Bucată de deget, găsită într-o pungă de carne tocată dată de Primăria Bârlad unui asistat social

Autorităţile din Vaslui fac o anchetă după ce un bărbat, care este asistat social, a reclamat la Poliţie că a găsit o bucată de deget în punga de carne tocată pe care a primit-o de la Primăria Bârlad la sfârşitul săptămânii trecute, ca raţie alimentară pentru week-end.

565 afișări
Imaginea articolului Bucată de deget, găsită într-o pungă de carne tocată dată de Primăria Bârlad unui asistat social

Bucată de deget, găsită într-o pungă de carne tocată dată de Primăria Bârlad unui asistat social (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentaţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, un bărbat s-a prezentat cu un pachet de carne tocată de pui la sediul Poliţiei Bârlad, susţinând că în momentul în care a încercat să prepare produsul a descoperit şi o bucată de deget cu tot cu unghie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, bărbatul care primise pachetul de carne, în calitate de asistat social, de la Primăria Bârlad, drept raţie alimentară pentru week-end, le-a dat poliţiştilor inclusiv respectiva porţiune de falangă.

Ca urmare, poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili în ce condiţii a ajuns acea bucată de deget în carne şi cui aparţine aceasta.

"În momentul de faţă, sunt luate în calcul două ipoteze de lucru. Prima ar fi legată de posibilitatea existenţei unui accident de muncă la societatea comercială care a ambalat carnea de pui tocată, în acest sens fiind solicitat sprijinul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui. Cea de-a doua ipoteză presupune ca respectivul corp străin să aparţină unei alte persoane decât cele angajate la firma respectivă. În aceste condiţii, se efectuează cercetări de către poliţiştii de investigaţii criminale pentru identificarea persoanei căreia îi aparţine acea bucată de falangă", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Sesizaţi de către poliţişti, atât reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui, cât şi cei ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vaslui au început propriile anchete în acest caz, fiind retrase de la comercializare peste 2.000 de kilograme de carne tocată de pui.

"Din punctul nostru de vedere, s-a declanşat alertă pe lanţul alimentar, fiind blocat de la comercializare întregul lot de carne. Ambalat în urmă cu două luni, acesta a fost pus sub sechestru şi sigiliu la sediul firmei producătoare. Acum, din punctul nostru de vedere, se aşteaptă finalizarea anchetei de către Poliţie, în urma căreia, pe baza concluziilor, vom lua măsurile de rigoare prevăzute de lege", a precizat directorul DSVSA Vaslui, Traian Petcu.

Pachetul cu carne de pui în care s-ar fi găsit acea bucată de deget a fost livrat Cantinei de Ajutor Social a Primăriei Bârlad de către o firmă din municipiul Bârlad. Societatea respectivă se aprovizionase de la un producător din municipiul Vaslui, unul dintre cei mai importanţi de pe piaţa de profil din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici