Bugetul 2019. Reuniune a lui Dragnea cu cei doi responsabili pe teme economice ai Guvernului Dăncilă, fără premier

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, va avea o întrevedere, duminică, 9 decembrie, cu ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şi cu Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, pentru a discuta despre bugetul României pentru anul 2019, au declarat surse politice.

1118 afișări
Imaginea articolului Bugetul 2019. Reuniune a lui Dragnea cu cei doi responsabili pe teme economice ai Guvernului Dăncilă, fără premier

Bugetul 2019. Reuniune a lui Dragnea cu cei doi responsabili pe teme economice ai Guvernului Dăncilă, fără premier

Potrivit unor surse politice, întâlnirea dintre Liviu Dragnea, Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici va avea loc la sediul PSD din Kiseleff.

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că proiectul de buget pentru anul 2019 va ajunge în Parlament pe data de 13 decembrie.

„ Am înţeles că o să vină pe 13 decembrie aici în Parlament”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ministerul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că nu vede niciun motiv pentru care bugetul pentru 2019 nu va primi avizul în timp util de la Comisia de Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), în ciuda diferendelor pe care le-a avut cu preşedintele Klaus Iohannis la prima rectificare.

„Dacă toate cele şase structuri au discuţii cu Ministerul de Finanţe şi lucrurile au un consens, la final, atunci nu văd niciun motiv ca acest buget (n.red. - cel pe 2019) să primească şi avizul CSAT-ului în timp, adică până la 13 decembrie”, a spus Eugen Teodorovici, la Bruxelles, în cadrul unor declaraţii pentru presa din România.

Pentru prima rectificare bugetară din acest an, cea de la începutul lunii septembrie, CSAT, care este condus de Klaus Iohannis, nu şi-a dat avizul. O mare parte din reticienţa preşedintelui a fost pusă pe seama faptului că la acea rectificare bugetul preşedinţiei a fost redus.

Ministrul Finanţelor se află la Bruxelles, pentru reuniunea ECOFIN şi pentru întrevederi vizând Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va deţine în primele şase luni ale anului viitor.

În plus, ministrul Finanţelor a susţinut că bugetul de anul viitor se va încadra în ţinta de deficit bugetar angajată. „Chiar mai jos de ceea ce avem astăzi ca şi limită. Veţi vedea exact când iese bugetul cât anume se estimează pentru anul viitor deficitul”, a detaliat Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici