Buzău: Un bărbat mort de o săptămînă nu poate fi înmormântat din cauza drumurilor blocate de nămeţi

Un bărbat din satul buzoian Zăplaz, comuna Grebănu, care a murit în urmă cu o săptămână, nu poate fi înmormântat deoarece drumurile spre cimitir sunt blocate de nămeţi, primarul localităţii spunând că sicriul cu persoana decedată ar putea fi dus la cimitir joi, cu o sanie.

107 afișări
Imaginea articolului Buzău: Un bărbat mort de o săptămînă nu poate fi înmormântat din cauza drumurilor blocate de nămeţi

Buzău: Un bărbat mort de o săptămînă nu poate fi înmormântat din cauza drumurilor blocate de nămeţi (Imagine: Ovidiu Popa/ Arhiva Mediafax Foto)

Primarul comunei buzoiene Grebănu, Gheorghe Stanciu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că un bărbat din satul Zăplaz, mort de o săptămână, nu a putut fi înmormântat din cauza drumurilor impracticabile, blocate de o cantitate imensă de zăpadă, şi a viscolului extrem de puternic.

Potrivit primarului, autorităţile nu au reuşit să deblocheze drumul spre cimitir, deşi au încercat.

"S-a închis tot, iar drumul judeţean nu merge deszăpezit nici cu freză, nici cu nimic. Reuşisem până miercuri, înainte de cod, să mai facem ceva la satele Zăplaz şi Livada Mică. La Zăplaz am vreo 40 de case şi în Livada Mica tot vreo 40 de gospodării izolate. Mi-ar mai trebui o volă, am cerut la Consiliul Judeţean. Dacă se opreşte vântul şi am şi utilajul, le terminăm repede. Am vreo şase morţi în comună din care unul stă de mai multă vreme la Zăplaz, de vreo săptămână cred, dar astăzi (joi - n.r.) îl coborâm cu o sanie şi-l ducem la cimitir”, a spus primarul Gheorghe Stanciu.

Joi dimineaţă, aproape 13.500 de gospodării din peste o sută de sate erau izolate în judeţul Buzău, fiind închise patru drumuri naţionale şi 20 de drumuri judeţene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici