Câinii dresaţi să detecteze „mirosul de COVID” au semnalat 3 persoane ca fiind infectate, la Sibiu

  • Câinii dresaţi să detecteze „mirosul de COVID” au semnalat, vineri seară, trei persoane infectate, aflate într-un avion care a zburat din Madrid la Sibiu.
  • 22 de pasageri din peste 150 au intrat în carantină.
2668 afișări
Imaginea articolului Câinii dresaţi să detecteze „mirosul de COVID” au semnalat 3 persoane ca fiind infectate, la Sibiu

Câinii dresaţi să detecteze „mirosul de COVID” au băgat în carantină 22 de pasageri la Sibiu

Conform IGPR, dintre cei 151 de călători ai zborului Madrid-Sibiu de vineri seară, 22 au fost plasaţi în carantină şi o persoană în izolare.

Câinele dresat să detecteze „mirosul de COVID” a semnalat 3 persoane ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Primul pasager semnalat a fost plasat în izolare, după ce la testul rapid efectuat de personalul DSP a ieşit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD şi dus la UPU Sibiu, pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare a bolii. De asemenea, acesta urmează a fi izolat la adresa declarată. Persoana depistată pozitiv avea cele 2 doze de vaccin făcute.

A doua persoană, semnalată de câine ca fiind infectată, a fost testată şi rezultatul a fost negativ. Urmează ca aceasta să intre în carantină 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua 5.

Cea de-a treia persoană semnalată de câine a prezentat documente de ieşire din boală, din data din 17 iulie 2021.

Precizările Prefecturii Sibiu despre pasagerii cursei Wizz Air intraţi în carantină

Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan, la cursa Wizzair Madrid - Sibiu aterizată în noaptea de vineri spre sâmbătă câinii prezenţi în Punctul de Trecere al Frontierei din Aeroportul Internaţional Sibiu Sibiu au detectat 3 pasageri ca fiind pozitivi de SARS CoV-2.

În urma acestui fapt, persoanele au fost retrase din grup, li s-a explicat motivul pentru care au fost oprite şi au aşteptat până la procesarea întregului zbor.

Ulterior, cu acordul lor, pentru 2 pasageri s-au facut teste rapide, antigen.

Primul pasager, un bărbat în vârstă de 47 de ani, în urma testării a primit rezultat pozitiv. Acesta prezenta schema de vaccinare completă din data de 22.07.2021 (17 zile). Având în vedere că prezenta tuse seacă şi subfebrilitate (37,8) cu acordul lui, a fost solicitat un echipaj de la ambulanţă pentru a fi transportat la UPU Sibiu în vederea efectuării investigaţiilor de specialitate. Acolo, i-a fost recoltat un alt test Rapid- AG şi acesta a ieşit pozitiv. Ulterior s-a recoltat şi un test RT-PCR, care a avut rezultat pozitiv. În urma analizelor, radiografiei şi a consultului de boli infecţioase, s-a solicitat ambulanţa de transport la domiciliul lui din judeţul Alba.

Al doilea pasager, un bărbat în vârstă de 24 de ani, asimptomatic, a fost testat cu test Rapid - AG, rezultatul fiind negativ. Având în vedere faptul că nu era vaccinat, a fost carantinat la domiciliu cu recomadare de efectuare test RT-PCR în ziua 5 de carantină.

În ceea ce priveşte al treilea pasager, s-a constat că în data de 17.07.2021 a fost declarat vindecat întrucât au trecut 14 zile de la data primirii rezultatului pozitiv.

Pentru ambii pasageri testaţi, Direcţia de Sănătate Publică Alba a fost anunţată în vederea monitorizării şi efectuării anchetei epidemiologice, întrucât ambii pasageri aveau domiciliu pe raza judeţului Alba.

În aeronavă au fost un număr de 151 de pasageri din care un număr de 22 de pasageri au fost plasaţi în carantină la domiciliu şi un pasager în izolare.

Andreea Ştefan a spus că pasagerii au intrat în carantină pentru că nu aveau vaccinul făcut, în condiţiile în care Spania se află în zonă roşie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici