Căldură neobişnuită în Europa, în timp ce în SUA a venit iarna mai devreme

Temperaturi anormal de ridicate se înregistrează în unele părţi ale Europei, în special în Franţa şi Spania, din cauza brizei africane. Unele părţi din vestul Statelor Unite se confruntă deja cu un început de iarnă.

797 afișări
Imaginea articolului Căldură neobişnuită în Europa, în timp ce în SUA a venit iarna mai devreme

FOTO Twitter

O zonă largă de presiune scăzută a rămas la vest de Insulele Britanice în cursul săptămânii trecute. Vântul de sud-vest asociat cu acest sistem a „transportat” aer din nord-vestul Africii către vestul şi centrul Europei, scrie The Guardian.

Rezultatul acestui fenomen constă în temperaturi anormal de ridicate în mari părţi ale Europei - în special în Franţa şi Spania, unde temperaturile au crescut cu peste 10 grade Celsius peste normal. Joi, temperaturile maxime au depăşit cu mult 30 de grade C în unele părţi ale Spaniei, cu 35,2 C măsurate la Morón de la Frontera, la sud-est de Sevilla.

Pe de altă parte, unele părţi din vestul Statelor Unite au avut parte de un început de iarnă în această săptămână. Un puternic front rece s-a deplasat spre sud prin nordul Munţilor Stâncoşi şi prin regiunile învecinate pe 22 octombrie, punând capăt brusc căldurii de la jumătatea lunii octombrie, în timp ce temperaturile au scăzut brusc.

Nordul statului Utah a fost deosebit de afectat, temperaturile maxime din Salt Lake City scăzând de la 25C pe 21 octombrie la 7C două zile mai târziu. Schiorii au avut parte de 26 de centimetri de zăpadă în staţiunea Alta din Wasatch Front.

Între timp, la 26 octombrie, o depresiune tropicală cunoscută sub numele de 26W (Nalgae) s-a format la vest de Insulele Yap, în Pacificul de Vest, îndreptându-se spre vest-nord-vest. Intensificarea a fost iniţial lentă din cauza unei troposfere superioare inospitaliere. Cu toate acestea, condiţiile au început să se îmbunătăţească pe 27 octombrie.

Se aşteaptă ca furtuna Nalgae să se intensifice înainte de a atinge pământul pe 29 octombrie în Filipine, la est de Manila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
europa,
sua,
meteo

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici