Când revine primăvara? ANM anunţă cum va fi vremea după acest weekend deosebit de rece

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, în acest weekend, după expirarea codurilor de ninsori, vremea se va menţine deosebit de rece, cu temperaturi chiar şi cu 12 grade mai mici decât ar fi normal, urmând ca, de luni, vremea să se încălzească treptat.

7322 afișări
Imaginea articolului Când revine primăvara? ANM anunţă cum va fi vremea după acest weekend deosebit de rece

Când vine primăvară? ANM anunţă cum va fi vremea după acest weekend deosebit de rece

"Sâmbătă şi duminică, vremea va fi deosebit de rece, se menţim maxime cu 10-12 grade mai mici faţă de mediile climatologice, astfel că maximele vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, iar minimele vor fi între -14 grade în nordul Moldovei şi -1 grad în Banat şi în zona litoralului", adeclarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu.

Potrivit ANM, după acest sfârşit de săptămână, vremea se va încălzi, astfel că temperaturile vor ajunge la 10-12 grade.

"În perioada următoare, nu vor mai fi nici intensificări ale vântului, iar temperaturile vor fi în creştere de la zi la alta, astfel încât, pe la începutul săptămânii viitoare, ne aşteptăm chiar la maxime de 10-11 grade. (...) Treptat, pe fondul acestei încălziri a vremii, precipitaţiile care vor mai fi în ţară, puţine, pe arii destul de restrânse în special în jumătate de sud a ţării vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. Încă începând din primele zile ale săptîmânii viitoare, temperaturile se aproprie de normalul acestei perioade", a explicat reprezentantul ANM, pentru MEDIAFAX.

Vineri, până la ora 15.00, a fost în vigoare un cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru 11 judeţe şi Capitala, iar până la ora 20.00, ANM a emis un cod galben de ninsori pentru 13 judeţe din estul şi sud-estul României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici