Poliţistul EROU din atacul terorist din sudul Franţei a murit

Ofiţerul de poliţie francez care a cerut să fie luat ostatic, în schimbul altei persoane, a murit, spun oficialii. Colonelul Arnaud Beltrame a fost numit erou de către preşedintele francez Emmanuel Macron.

17092 afișări
Imaginea articolului Poliţistul EROU din atacul terorist din sudul Franţei a murit

Poliţistul EROU din atacul terorist din sudul Franţei a murit

Anterior, Macron dezvăluise că lt-colonelul Arnaud Beltrame suferise răni grave şi lupta pentru viaţa sa într-un spital. Şaisprezece persoane au fost rănite, două grav, în ceea ce Macron a numit un act de "terorism islamist".

Un locotenent-colonel în vârstă de 45 de ani s-a oferit voluntar în schimbul unui ostatic şi era în "stare gravă", a declarat Gérard Collomb, ministrul francez de Interne, salutând "curajul" acestui jandarm.

"Este vorba de un act de eroism cu care jandarmii şi poliţiştii implicaţi în protejarea cetăţenilor noştri sunt obişnuiţi", a spus Collomb, aflat în vizită în localitatea Trebes, unde a avut loc luarea de ostatici.

Un cetăţean francez de origine marocană în vârstă de 26 de ani, suspectat de radicalizare islamică, a luat vineri ostatice mai multe persoane într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea oraşului Carcassonne din sudul Franţei. În timpul atacului, atacatorul a anunţat că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

După câteva ore de la atac, autorul a fost împuşcat mortal de forţele de intervenţie.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul comis ieri în sudul Franţei. Anunţul a fost făcut de către agenţia Amaq News, aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic, care a precizat că atacurile au fost efectuate de către un ”soldat” al organizaţiei jihadiste, ca răspuns la atacurile efectuate împotriva poziţiilor ocupate de către militanţii Stat Islamic.

Autor luării de ostatici se numea Redouane Lakdim şi avea 26 de ani. Individul locuia în Carcassonne şi era cunoscut poliţiei pentru infracţiuni minore de drept comun.

Cel mai recent bilanţ arăta că trei persoane au fost ucise, iar alte 16 au fost rănite în atacurile comise vineri în sudul Franţei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici