Candidaturile pentru conducerea CSM au fost respinse. Cine va asigura interimatul

Cele două candidaturi pentru conducerea Consiliului Superior al Magistraturii au fost respinse deoarece nu au adunat voturile necesare. Până la organizarea unor noi alegeri, interimatul va fi asigurat de fostul preşedinte al instituţiei.

278 afișări
Imaginea articolului Candidaturile pentru conducerea CSM au fost respinse. Cine va asigura interimatul

Candidaturile pentru conducerea CSM au fost respinse. Cine va asigura interimatul

Plenul CSM s-a reunit, joi, pentru a-şi alege noua conducere. Totuşi, alegerile nu au fost tranşate deoarece niciuna dintre cele două judecătoare care au candidat nu a obţinut numărul necesar de voturi.

Cei mai mulţi dintre participanţii la scrutin au votat împotriva judecătoarelor Andrea Chiş şi Gabriela Baltag, iar candidaturile au fost respinse. Andrea Chiş a obţinut 3 voturi pentru şi 8 împotrivă, iar Gabriela Baltag a avut 2 voturi pentru, 2 nule şi 7 împotrivă.

Ca urmare, preşedintele în exerciţiu al CSM, Bogdan Mateescu, va asigura interimatul.

În schimb, procurorul Nicolae-Andrei Solomon a fost votat vicepreşedinte al CSM. În cazul lui au fost 14 voturi pentru şi 5 împotrivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
csm,
alegeri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici