Cantităţi mari de heroină şi cocaină aduse de un albanez în România

Un cetăţean albanez recidivist a vrut să introducă în România pentru comercializare cantităţi mari de cocaină şi heroină, ascunse într-un autoturism condusă de o femeie din Muntenegru. Trei persoane au fost arestate preventiv.

177 afișări
Imaginea articolului Cantităţi mari de heroină şi cocaină aduse de un albanez în România

Sursa foto: DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a trei inculpaţi (un cetăţean albanez, un cetăţean muntenegrean şi un cetăţean român), cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare.

Din investigaţii se pare că în intervalul mai – octombrie 2023, inculpaţii constituiţi într-un grup infracţional organizat, coordonat de către inculpatul de origine albaneză (recidivist, trimis în judecată la data de 27 ianuarie 2023, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, pentru infracţiuni similare) au organizat activităţi de procurare, disimulare, transport, introducere şi comercializare pe teritoriul României a unor cantităţi de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaină şi heroină), utilizând un autoturism destinat acestei activităţi, care avea un compartiment special amenajat ascunderea drogurilor.

Liderul grupului a procurat drogurile de mare risc din afara ţării, cantitatea fiind disimulată în interiorul autoturismului, cu care, la 27 octombrie a pătruns în România condus de o femeie de origine muntenegreană.

Drogurile urmau să fie preluate, pentru a fi comercializate, de către inculpatul cetăţean român, care deplasându-se cu un scuter, a realizat şi escortarea autoturismului.

„Astfel, la data de 28.10.2023, inculpaţii au fost prinşi în flagrant, după ce au introdus în România, în scopul comercializării, cantităţile de peste 4 kilograme de cocaină şi aproximativ 10 kilograme heroină, droguri de mare risc, cu o valoare de piaţă de peste 880.000 euro”, spun reprezentanţii DIICOT.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus sâmbătă arestarea preventivă a celor trei inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
heorină,
cocaină,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici