Capitala a semnat un pact şi s-a angajat să promoveze sistemul alimentar sustenabil şi ecologic

Bucureştiul a aderat la Pactul internaţional Urban Food Policy, iniţiat de primarul oraşului Milano, angajându-se astfel să garanteze alimentaţia sănătoasă, să promoveze sustenabilitatea sistemului alimentar, educaţia privind alimentaţia sănătoasă şi reducerea risipei alimentare, informează PMB.

327 afișări
Imaginea articolului Capitala a semnat un pact şi s-a angajat să promoveze sistemul alimentar sustenabil şi ecologic

Capitala a semnat un pact şi s-a angajat să promoveze sistemul alimentar sustenabil şi ecologic

Pactul Milan Urban Food Policy, iniţiat de edilul din Milano, Giuliano Pisapia, a fost semnat de 100 de primari din diverse state, printre care şi România, delegaţia Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) fiind condusă de primarul general interimar, Ştefănel Dan Marin.

Obiectivul Pactului semnat la Milano şi asumat şi de PMB este de a promova sistemul alimentar sustenabil şi ecologic în ariile urbane, cu accent pe patru principii: garantarea unei alimentaţii sănătoase, promovarea sustenabilităţii sistemului alimentar, educaţia privind alimentaţia sănătoasă şi reducerea risipei alimentare.

PMB precizează că, în acest context, primarul general interimar a avut şi o întrevedere cu primarul Giuliano Pisapia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici