Capitala şi judeţele Argeş, Arad, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov şi Teleorman, afectate de inundaţii

Instabilitatea atmosferică şi cantităţile de apă însemnate au produs scurgeri importante de pe versanţi, inundaţii locale şi creşteri de debite pe anumite râuri, afectând Capitala şi 21 de localităţi din judeţele Argeş, Arad, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov şi Teleorman, anunţă IGSU.

338 afișări
Imaginea articolului Capitala şi judeţele Argeş, Arad, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov şi Teleorman, afectate de inundaţii

Capitala şi judeţele Argeş, Arad, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov şi Teleorman, afectate de inundaţii

În toate zonele afectate, pompieri au acţionat cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în 39 de locuinţe şi anexe gospodăreşti, 12 subsoluri, 73 curţi şi pe 7 străzi. Totodată, salvatorii au intervenit pentru degajarea a 6 copaci căzuţi pe carosabil şi pentru înlăturarea a 2 acoperişuri desprinse din cauza vântului puternic.

Cele mai multe efecte produse de vremea rea au fost înregistrate în judeţul Teleorman, unde 7 localităţi au fost afectate de inundaţii locale. Totodată, la această oră, singurele intervenţii în desfăşurare au loc în localitatea Bâscoveni, unde pompierii acţionează pentru evacuarea apei din 3 curţi.

În judeţul Alba, în localitatea Răchita, urmare a inundaţiilor produse la începutul lunii iunie, 42 de persoane (între care 17 copii), a căror case au fost afectate de viituri, se află cazate în 10 locuinţe modulare.

Din cauza alunecărilor de teren şi aluviunilor aduse de viituri, pe 1 drum naţional (DN 73D/AG) circulaţia rutieră este blocată, iar pe 1 drum naţional (DN 17A/SV) şi 2 drumuri judeţene (DJ 609/TM şi DJ 205D/VN) circulaţia rutieră este restricţionată.

Miercuri, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate. Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

În contextul creşterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din ţară, oamenii sunt sfătuiţi să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Taguri:
inundaţii,
efecte,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici