Captură la Vama Borş: 79 de migranţi au fost găsiţi înghesuiţi într-un TIR

79 de persoane din Iran, Irak, Siria, Turcia şi China, între care 20 de copii, care încercau să iasă ilegal din ţară înghesuite într-un TIR, au fost prinse, vineri, în Vama Borş.

320 afișări
Imaginea articolului Captură la Vama Borş: 79 de migranţi au fost găsiţi înghesuiţi într-un TIR

Captură la Vama Borş: 79 de migranţi au fost găsiţi înghesuiţi într-un TIR

Vineri dimineaţă, la PTF Borş s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean sârb, şofer al unui autocamion înmatriculat în Serbia, din documentele prezentate la control rezultând că face un transport cu peleţi din România pentru Polonia.

Marfa a fost încărcată de pe teritoriul României, camionul intrând anterior fără încărcătură de pe teritoriul Serbiei.

”Procedându-se la exploatarea analizelor de risc specifice, a fost efectuat controlul fizic al mijlocului de transport, de către echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi maghiari, fiind descoperite ascunse în interiorul camionului 79 de persoane, dintre care 41 bărbaţi, 18 femei şi 20 minori. Verificările preliminare au relevat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Iran, Irak, Siria, Turcia şi China, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România”, arată Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor detaliilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici