Carmen Iohannis: Vreau să păstrez câteva ore la colegiul din Sibiu şi să continuu să ghidez clasa mea şi în următorii ani

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, spune că nu ar vrea să renunţe la cariera de profesor, precizând că intenţionează să păstreze câteva ore la colegiul "Gheorghe Lazăr" din Sibiu şi să continue să ghideze elevii din clasa sa şi în următorii ani.

8445 afișări
Imaginea articolului Carmen Iohannis: Vreau să păstrez câteva ore la colegiul din Sibiu şi să continuu să ghidez clasa mea şi în următorii ani

Carmen Iohannis, Klaus Iohannis (Imagine: Silvana Armat/ Mediafax Foto)

Carmen Iohannis a fost întrebată, într-un interviu acordat televiziunii publice, dacă va mai preda în Sibiu sau se va muta în Bucureşti.

"Intenţionez să păstrez câteva ore în colegiul «GGheorghe Lazăr din Sibiu şi mai ales să continuu să ghidez clasa mea şi în următorii ani", a spus soţia preşedintelui.

"Încerc sa fac acest efort, să fiu câteva zile la Sibiu şi câteva zile la Bucureşti", a continuat ea.

Carmen Iohannis a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu ar vrea să renunţe la cariera de profesor.

În urmă cu două săptămâni, reprezentanţi ai ISJ Sibiu menţionau că soţia preşedintelui va preda limba engleză la Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Sibiu cel puţin până la sfârşitul primului semestru, arătând că aceasta va avea apoi la dispoziţie trei variante: să continue la Sibiu, să se transfere la Bucureşti sau să intre în concediu fără plată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Livia Creţulescu, a declarat atunci corespondentului MEDIAFAX că soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a anunţat că va preda la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, unde este profesor de engleză, cel puţin până la sfârşitul primului semestru.

"Doamna Iohannis va preda cel puţin până la finalul primului semestru. Acesta se va încheia în 31 ianuarie. Deocamdată, doamna Iohannis nu a anunţat ce urmează să facă începând cu cel de-al doilea semestru", declara Livia Creţulescu.

Potrivit acesteia, Carmen Iohannis are la dispoziţie trei variante: fie va continua să predea şi în cel de-al doilea semestru, fie va cere detaşare pe un post similar la Bucureşti, în cazul în care există disponibil un astfel de post în Capitală, fie poate intra în concediu fără plată. "Legea Educaţiei prevede posibilitatea ca, după zece ani de carieră, să poţi beneficia de un an de concediu fără plată", a explicat Livia Creţulescu.

Într-un interviu acordat presei locale sibiene la finalul anului trecut, întrebat dacă soţia sa va rămâne să profeseze la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: "Va exista o perioadă de trecere. Am discutat chestiunea şi mă va însoţi, va exista o perioadă de tranziţie, dar în esenţă îşi doreşte să se implice alături de mine în rezolvarea unor probleme care ţin de Prima Doamnă", a spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici