Cazanciuc vrea acord între partide privind atitudinea publică a politicienilor faţă de justiţie

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, doreşte încheierea unui acord în Parlament, între partidele politice, cu privire la atitudinea publică a politicienilor faţă de justiţie, Cazanciuc spunând că "nu ai libertatea de a discuta în spaţiul public atunci când eşti decident".

187 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc vrea acord între partide privind atitudinea publică a politicienilor faţă de justiţie

Cazanciuc vrea acord între partide privind atitudinea publică a politicienilor faţă de justiţie (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Robert Cazanciuc a afirmat, miercuri, la Ploieşti, că oamenii politici ar trebui să aibă "o anumită rezervă" atunci când fac declaraţii publice despre justiţie şi că îşi doreşte ca la nivelul Parlamentului să se încheie, în cursul acestui an, un "acord" care să statueze atitudinea publică pe care politicienii o au în legătură cu acest subiect, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu am făcut apel de fiecare dată la un acord şi sper să facem acest lucru în Parlament anul acesta, un acord între partide cu privire la justiţie, la o anumită atitudine, la o anumită rezervă pe care ar trebui să o aibă oamenii politici atunci când discută de justiţie. Nu ai libertatea de a discuta în spaţiul public atunci când eşti decident. Poţi să îţi exprimi o părere într-un cadru restrâns, evident, aici fiecare este liber să o facă, dar când eşti în poziţii publice ai şi obligaţia de rezervă", a spus Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei a mai spus că există diferenţă între declaraţiile politicienilor care "vorbesc cu uşurinţă despre sistem" şi cele ale politicienilor care au dosare.

"Trebuie să facem o distincţie între oamenii politici care fac afirmaţii, care vorbesc cu prea mare uşurinţă despre sistem şi cei care au propriile lor cauze. Atunci când discutăm despre oameni politici cu propriile lor cauze, evident că lucrurile se pun puţin diferit. E o formă neadecvată, e adevărat, de a-şi face o pledoarie public", a mai spus Cazanciuc.

Întrebat în ce măsură afirmaţiile deputatului Elena Udrea în legătură cu activitatea unora dintre cei implicaţi în sistemul de justiţie îi afectează pe judecători şi pe procurori, ministrul Justiţiei a spus că astfel de afirmaţii nu îi "sperie" pe cei din sistem, dar ele nu trebuie să rămână fără răspuns.

"Oamenii (din sistem - n.r.) nu cred că se sperie aşa de uşor când cineva face anumite afirmaţii. Dar e mai bine să nu existe în spaţiul public şi, evident, este foarte bine ca ele să nu fie lăsate fără răspuns. De aceea Inspecţia (Judiciară - n.r.) va trebui să dea un răspuns" a spus ministrul Justiţiei.

Robert Cazanciuc a participat, miercuri după amiază, la şedinţa de bilanţ a Curţii de Apel Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici