Cazul BEBELUŞILOR găsiţi morţi în podul unui bloc: Procurorii au anunţat efectuarea a TREI expertize şi existenţa unui cerc de persoane SUSPECTE

Procurorii bistriţeni au dispus efectuarea a trei expertize complexe pentru a stabili vârsta, sexul şi dacă cei trei bebeluşi găsiţi morţi în podul unui bloc din Bistriţa-Bârgăului sunt fraţi. De asemenea, procurorii spun că au un cerc de persoane suspecte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1601 afișări
Imaginea articolului Cazul BEBELUŞILOR găsiţi morţi în podul unui bloc: Procurorii au anunţat efectuarea a TREI expertize şi existenţa unui cerc de persoane SUSPECTE

Cazul BEBELUŞILOR găsiţi morţi în podul unui bloc: Procurorii au anunţat efectuarea a TREI expertize şi existenţa unui cerc de persoane SUSPECTE

După o săptămână de la găsirea celor trei cadavre ale bebeluşilor în podul unui bloc din Bistriţa-Bârgăului, procurorii bistriţeni spun că au un cerc de persoane suspectate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În 9 martie 2017 o persoană de sex feminin dintr-un bloc din comuna Bistriţa-Bârgăului, în timp ce făcea curăţenie în podul blocului respectiv, împreună cu fiul său în vârstă de 12 ani, a găsit lângă o grindă de lemn două cadavre ale unor nou -născuţi aflate în stare avansată de descompunere, unul fiind învelit în mai multe articole de îmbrăcăminte, iar celălalt într-un sac de rafie, învelit, de asemenea, şi în articole de îmbrăcăminte. Astfel, au fost sesizaţi lucrătorii de Poliţie care, la rândul lor, au sesizat procurorul criminalist. Prin urmare, în ziua următoare, pe 10 martie, s-a efectuat o cercetare la faţa locului în prezenţa procurorului criminalist, ocazie cu care s-a descoperit încă un cadavru al unui nou - născut aflat, de asemenea, într-un sac, învelit în articole de îmbrăcăminte", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan.

Până acum medicii legişti au stabilit că decesul copiilor a survenit în urmă cu 3 - 9 ani, procurorul dispunând efectuarea unor expertize traumatologice, bio- criminalistice şi antropologice.

“Până în prezent s-au efectuat acte de cercetare penală, constând în cercetare la locul faptei, s-a alcătuit un cerc de persoane suspectate de a fi comis infracţiunile care formează obiectul dosarului şi, de asemenea, s-au dispus efectuarea a trei expertize medico legale - o expertiză traumatologică pentru stabilirea cauzei decesului, dispusă la Serviciul de Medicină Legală Bistriţa-Năsăud, o expertiză bio- criminalistică pentru stabilirea de ADN, dispusă la Institutul Naţional de Criminalistică şi o expertiză antropologică pentru stabilirea vechimii cadavrelor şi a vârstei celor decedaţi, expertiză dispusă la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti. Procurorul criminalist va continua cercetările penale în funcţie de rezultatele celor trei expertize dispuse în cauză”, a spus Angela Sângeorzan.

În acest caz au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare şi au fost duse la audieri mai multe persoane, procurorii deschizând un dosar penal în care sunt cercetate două fapte – una de omor calificat şi o alta de omor.

“Se efectuează cercetări penale pentru două infracţiuni. O infracţiune de omor calificat raportată la primele două cadavre găsite în data de 9 martie 2017, faptă pedepsită cu închisoarea de la 15 la 25 de ani sau detenţiune pe viaţă, şi altă faptă de omor, raportat la cel de-al treilea cadavru găsit în data de 10 martie 2017, faptă pedepsită cu închisoarea de la 10 la 20 de ani”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii şi procurorii bistriţeni au început anchete în comuna Bistriţa-Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce, în podul unui bloc au fost găsite cadavrele a trei bebeluşi.

Ulterior, surse din cadrul Serviciului de Medicină Legală Bistriţa declarau că legiştii au stabilit că bebeluşii ar fi murit în urmă cu trei până la nouă ani.

De asemenea, medicii legişti au stabilit că cei trei copii au fost născuţi în ani diferiţi şi că toţi trei au fost ucişi imediat după naştere.

Miercuri seara, blocul din comuna Bistriţa-Bârgăului în podul căruia au fost găsite cadavrele a trei bebeluşi a fost percheziţionat de poliţişti. Anchetatorii au descins şi în locuinţa în care a locuit, înainte să plece din ţară, femeia suspectă în acest caz. Una dintre percheziţii a avut loc în blocul în care au fost găsiţi bebeluşii morţi, în care locuieşte tatăl femeii suspecte, iar a doua percheziţie a avut loc în blocul de lângă acesta, unde ar fi locuit în urmă cu câţiva ani femeia pe care anchetatorii o suspectează că şi-ar fi ucis şi abandonat copilaşii.

În sat oamenii vorbesc că ar fi existat o femeie care locuia în apropierea blocului respectiv şi care avea mai mulţi copii, din mai multe căsătorii şi care este plecată de câţiva ani în străinătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici