Cazul elevului din Botoşani bătut în timpul orei de religie: Preotul, sancţionat cu 10% din salariu şi mutat la altă şcoală

Preotul din Botoşani, acuzat că a lovit un elev în timpul orei de religie, a fost sancţionat disciplinar cu 10% din salariu pe o perioadă de trei luni. Conducerea şcolii a stabilit ca preotul să îşi desfăşoare activitatea în alte şcoli din comună, transmite corespondentul MEDIAFAX.

545 afișări
Imaginea articolului Cazul elevului din Botoşani bătut în timpul orei de religie: Preotul, sancţionat cu 10% din salariu şi mutat la altă şcoală

Cazul elevului prPreotul din Botoşani acuzat că a bătut un elev, sancţionat cu 10% din salariu şi mutat disciplinar

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Ciprian Manolache, profesorul de religie a fost sancţionat cu reducerea pe trei luni a salariului cu 10% şi interdicţia de a preda la şcoală.

„Consiliul de administraţie a stabilit în acest caz sancţionarea profesorului cu 10% din salariu pe o perioadă de trei luni şi s-a dispus, de asemenea, reîncadrarea profesorului în alte două structuri la şcoala din Cristineşti şi la şcoala din Dragalina pentru că într-o singură şcoală nu avea o normă întreagă", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ciprian Manolache.

Conducerea şcolii a început o anchetă administrativă după ce un elev de 11 ani de la şcoala din Baranca fost agresat de profesorul de religie, care este şi preot.

După acest incident, elevul a ajuns la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati şi a fost inclus într-un program de consiliere psihologică.

În acest caz, şi Inspectoratul de Poliţie Botoşani a deschis o anchetă, fiind întocmit un dosar penal pe numele preotului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici