Cazul Estera | La o lună de la moartea fetiţei violate şi ucise din Baia Mare, criminalul NU a fost prins

Anchetatorii care investighează cazul Esterei, fetiţa de 5 ani din Baia Mare care a fost violată şi ucisă, nu au reuşit, după o lună de la comiterea faptei, să identifice criminalul. Cazul este considerat unul ”complicat”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1233 afișări
Imaginea articolului Cazul Estera | La o lună de la moartea fetiţei violate şi ucise din Baia Mare, criminalul NU a fost prins

Cazul Estera | La o lună de la moartea fetiţei violate şi ucise din Baia Mare, criminalul NU a fost prins

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, procurorul Bogdan Gabor, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că au fost prelevate probe AND de pe piatra cu care s-a comis crima şi de pe trupul fetei, dar, din păcate, acestea nu corespund cu bazele de date.

”S-au făcut şi se fac, în continuare, foarte multe acte de urmărire penală, se lucrează, se fac investigaţii, se audiază persoane. S-au recoltat multe probe ADN au fost trimise la Institutul de Criminalistică pentru a se compara probele ridicate de noi cu probele de la faţa locului. Aşteptăm rezultatele, nu avem, deocamdată un raport de expertiză care să ne spună una sau alta. Avem probe de pe piatra cu care s-a comis crima şi de pe trupul fetei dar, din păcate, acestea nu corespund cu bazele de date. Din acest motiv, ridicăm probe şi de la alte persoane. Cazul este unul complicat, foarte greu”, a spus Gabor.

Potrivit acestuia, echipa complexă de criminalişti şi procurori a lucrat şi lucrează zilnic la acest caz, ”sâmbătă, duminică, dimineaţă, la amiază şi seara”, fiind audiate persoane, verificate alibiuri, prelevate probe.

Întrebat dacă ucigaşul Esterei ar putea fi o persoană cunoscută, din anturajul acesteia, sau o persoană străină, procurorul Bogdan Gabor a răspuns că toate variantele sunt posibile.

Estera, o fetiţă de 5 ani, a fost violată şi ucisă în 30 aprilie, în Baia Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici