Video Cazul falsului chirurg italian care făcea operaţii estetice în România: Procurorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de Matteo Politi. E acuzat de trei fapte | VIDEO

Procurorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de falsul chirurg italian, el fiind acuzat de înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei. Potrivit reprezentanţilor parchetului, italianul a practicat chirurgia în 2 cabinete, în perioada iulie-decembrie 2018.

1103 afișări

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un cetăţean italian pentru săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, înşelăciune în formă simplă şi a unei infracţiuni de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi. În cuprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale s-a reţinut că în perioada iulie-decembrie 2018, cetăţeanul italian a efectuat activităţi specifice profesiei de medic plastician, în cadrul a două policlinici din Bucureşti, fără a avea drept de practică pe teritoriul ţării şi fără a avea documente care să ateste specializarea sa”, a declarat Călin Radu Bogdan, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Potrivit acestuia, în aceeaşi perioadă menţionată, cetăţeanul italian a indus în eroare mai multe persoane cu privire la calitatea sa de medic chirurg plastician, folosind un nume fals şi „exercitând acte medicale asupra acestora obţinând un folos patrimonial injust care a constat în contravaloarea achitată pentru actele medicale”.

Italianul a fost adus, în jurul orei 15.00, pentru audieri de către procurori, care vor aprecia, ulterior, măsura preventivă în cazul acesta.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară. Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia de Frontieră, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, a fost depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

Bărbatul s-a prezentat în jurul orei 6.00 dimineaţa, la Frontierei Curtici feroviară, pentru a ieşi din România, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta.

Este vorba de Matteo Politi, în vârstă de 38 de ani, acesta legitimându-se la frontieră cu un paşaport italian.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici