Mitinguri de susţinere în ţară pentru familia Bodnariu: Peste două mii de persoane în Sibiu, peste 1.000 în Cluj

Peste două mii de persoane participă, sâmbătă, în municipiul Sibiu, la un marş de susţinere a familiei Bodnariu şi a altor două familii cărora serviciul de protecţie a copilului din Norvegia - Barnevernet - le-a luat copiii, participanţii scandând "Mama nu are înlocuitor".

3827 afișări
Imaginea articolului Mitinguri de susţinere în ţară pentru familia Bodnariu: Peste două mii de persoane în Sibiu, peste 1.000 în Cluj

Mitinguri de susţinere în ţară pentru familia Bodnariu: Peste două mii de persoane în Sibiu, peste 1.000 în Cluj (Imagine: Horia Tautan/ Mediafax Foto)

Participanţii la marş au pornit, sâmbătă, la ora 12.00, din faţa Gării din municipiul Sibiu, acţiunea desfăşurându-se pe traseul: str. Constituţiei, Bulevardul Corneliu Coposu, Teatrul "Radu Stanca", pietonala Nicolae Bălcescu, Piaţa Mare din Sibiu.

Oamenii au pancarte prin care îşi arată susţinerea faţă de familiile Bodnariu, Nan şi Rădulescu, susţinerea faţă de familie în general şi revolta faţă de instituţia Barnevernet din Norvegia: "Norvegia, redă copiii familiei Bodnariu", "Familia nu înseamnă Statul".

Totodată, participanţii la acţiune scandează "Norvegia, redă copiii familiilor", "Mai bine mamă săracă în România, decât mamă cu copiii furaţi în Norvegia" şi "Mama nu are înlocuitor", mulţi dintre participanţi fiind însoţiţi de copii.

La miting participă şi o delegaţie de jurnalişti din Norvegia.

"Suntem uimiţi de numărul impresionant de persoane angajate în aceste demersuri. Vrem să aflăm mai multe detalii despre reacţia României în acest caz", a declarat Eystein Rossum, unul dintre jurnaliştii din Norvegia.

La mitingul de la Sibiu participă şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, dar şi reprezentanţi ai mai multor biserici.

"Cerem instituţiilor europene şi autorităţilor române să se implice în corectarea abuzurilor făcute de statul norvegian împotriva drepturilor fundamentale ale copilului şi ale familiei. Potrivit Sfintelor Scripturi, noi credem că familia este unirea dintre un bărbat şi o femeie, care îşi cresc împreună copiii. Vrem să ne apărăm familiile, valorile şi identitatea noastră creştină", a declarat lect. univ. dr. Ioan Brie, rectorul Institutului Teologic Penticostal din Bucureşti şi pastor al Bisericii Creştine "Emanuel" din Sibiu.

Marşul se va încheia la ora 14.30.

Cluj: Peste 1.000 de oameni la un miting de solidaritate cu mai multe familii româneşti din Norvegia

Peste 1.000 de persoane participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu mai multe familii româneşti din Norvegia cărora autorităţile acestui stat le-au luat copiii, acestea cerând o mai mare implicare din partea şefului statului şi a premierului în rezolvarea cazurilor.

Participanţii la miting, majoritatea aparţinând cultului penticostal, s-au adunat, sâmbătă, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având bannere cu mesaje în limba engleză precum "Norvegia, nu separa copiii familiei Bodnariu", "Reuniţi familia Bodnariu", "Norvegia, este timpul să îi dai înapoi pe copiii noştri", "Nu separaţi familia Bodnariu", "Norvegia, opreşte Barnevernet să ne fure copiii" şi au rostit, în grup, rugăciunea "Tatăl Nostru", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pastorul Marin Pintilie a declarat, de pe scena amplasată pe Bulevardul Eroilor, că mitingul este unul de solidaritate "cu o cauză nobilă şi dureroasă".

"Ne-am adunat să fim solidari cu familia Bodnariu, dar şi cu familiile Nan, Avramescu şi Rădulescu, care trec printr-o situaţie grea. Copiii lor au fost smulşi cu brutalitate din braţele părinţilor, în mod abuziv şi ilegal, chiar din punctul de vedere al legislaţiei norvegiene. Nu abuzul fizic este motivul care a declanşat această dramă în familia Bodnariu, îngrijorarea învăţătoarei care a sesizat Barnevernet (Autoritatea de Protecţie a Copilului din Norvegia - n. r.) fiind provocată de creştinismul exagerat al copiilor, ceea ce a dus la acuzaţia de îndoctrinare religioasă şi creştinism radical, care provoacă handicap psihic. Pentru autorităţile norvegiene, noi, creştinii, suntem calificaţi ca handicapaţi psihic", a spus Pintilie.

El a cerut preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Dacian Cioloş să se implice mai mult, să dea dovadă de mai multă determinare în rezolvarea cazului Bodnariu.

"Dacă veţi tăcea, ajutorul va veni din altă parte", a mai spus vorbitorul.

Preotul ortodox Stelian Tofană, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a declarat, la rândul său, pe scenă, că lupta în acest caz nu este pentru identitate confesională, ci pentru identitate creştină.

"Îmi exprim întreaga mea solidaritate cu familia Bodnariu şi cu alte familii care trăiesc o dramă asemănătoare. Trebuie să strângem toţi rândurile. Distrugerea familiei creştine înseamnă distrugerea societăţii în care trăim", a spus Tofană.

Mitingul a fost autorizat de Primăria Cluj-Napoca să se desfăşoare între orele 13.00 - 15.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici