Cazul medicilor infectaţi de la Suceava. Costache: Ceea ce s-a întâmplat a fost un accident / Cercel: Mă aşteptam să apară la Iaşi

  • Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, marţi seara, că ceea ce s-a întâmplat la Suceava, cu numărul mare de cadre medicale infectate cu noul coronavirus a fost „un accident”
  • Prof.dr. Adrian Streinu Cercel a spus că se aştepta ca acest lucru să se întâmple la Iaşi
  • Un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică
14844 afișări
Imaginea articolului Cazul medicilor infectaţi de la Suceava. Costache: Ceea ce s-a întâmplat a fost un accident / Cercel: Mă aşteptam să apară la Iaşi

„Ceea ce s-a întâmplat la Suceava a fost un accident”

„Avem în total peste 100 de paturi de terapie intensivă şi în jur de 2.000 de paturi de secţie. Urmează o serie de spitale de fază 2, sunt spitale de penumologie, la care se adaugă spitale care sunt identificate la fiecare judeţ. Sper să ajungem la un plus de 4 – 5.000 de paturi în spitale fază 1 şi fază 2, să evităm contactul între pacienţii COVID-19 şi non-COVID-19. În urma accidentului de la Suceava am luat această măsură luni, în care, timp de două săptămâni, orice intervenţie invazivă programată şi consultaţii să fie oprite în spitalele româneşti, pentru a se putea creşte stocurile şi proteja personalul medical”, a spus ministrul Sănătăţii, Victor Costache, la Antena3.

Despre cazul medicilor de la Suceava care s-au infectat, directorul Institutului Matei Balş, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a spus că se aştepta ca acest „accident epidemiologic” să se întâmple la Iaşi, din cauza numărului mare de persoane venite din Italia.

„Ce s-a întâmplat la Suceava nu este ceva nemaipomenit, este ceva ce era de aşteptat. Eu mă aşteptam să apară la Iaşi. (...) Pentru că foarte multe persoane au venit din Italia cu avioanele cu relaţia Iaşi – Suceava. (...) Faptul că s-a întâmplat la Suceava este un accident epidemiologic. Nemaipomenit este că au fost peste 50 de persoane în aceeaşi zi. Asta înseamnă că au avut în spate o persoană puternic transmiţătoare. Pot fi persoane puternic transmiţătoare persoanele ipohondre, care în realitate nu au nimic, se plimbă din cabinet în cabinet”, a afirmat prof.dr. Adrian Streinu Cercel.

Un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, anunţă GCS.

Din cele 103 cadre medicale, 43 sunt medici, dintre care 27 sunt din Suceava.

Mai sunt diagnosticaţi 45 de asistenţi medicali, dintre care 30 în Suceava, 14 Infirmieri (13 infirmieri Suceava) şi o îngrijitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici