Cazul Sorina. Decizia dacă fetiţa de 8 ani poate pleca în SUA, mutată la altă instanţă/ Curtea de Apel Craiova amână decizia privind revizuirea adopţiei

Tribunalul Olt şi-a declinat, miercuri, competenţa de soluţionare a cauzei privind interdicţia de a părăsi ţara, în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de o familie de români stabiliţi în SUA, în favoarea Judecătoriei Slatina. Pe de altă parte, Curtea de Apel Craiova a amânat decizia privind revizuirea hotărârii prin care s-a dispus adopţia internaţionale în cazul minorei de 8 ani.

1297 afișări
Imaginea articolului Cazul Sorina. Decizia dacă fetiţa de 8 ani poate pleca în SUA, mutată la altă instanţă/ Curtea de Apel Craiova amână decizia privind revizuirea adopţiei

Cazul Sorina. Magistraţii Tribunalului Olt decid astăzi dacă fetiţa de 8 ani poate pleca în SUA

Curtea de Apel Craiova a amânat pentru ziua de joi o decizie în ceea ce priveşte revizuirea hotărârii definitive prin care s-a dispus adopţia internaţională a Sorinei, fetiţa de 8 ani, din Baia de Aramă, adoptată de o familie de români stabiliţi în SUA.

UPDATE Judecătoria Slatina decide dacă Sorina poate pleca în SUA. Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa

Tribunalul Olt şi-a declinat, miercuri, competenţa de soluţionare a cauzei privind interdicţia de a părăsi ţara, în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de o familie de români stabiliţi în SUA, în favoarea Judecătoriei Slatina.

Dosarul în care procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Slatina, după ce Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa, miercuri, în favoarea acestei instanţe.

„Soluţia a fost pronunţată, în sensul declinării competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Slatina”, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Tribunalului Olt.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Olt în urma deciziei Curţii de Apel Craiova, din 2 iulie.

Părinţii adoptivi ai fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă i-au cerut procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinţi departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linşaţi şi pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi”.

UPDATE ÎCCJ respinge cererea procurorului general de strămutare a procesului Sorinei de la Craiova

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, miercuri, cererea procurorului general Bogdan Licu de strămutare a judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinţi departe de zona Craiova în cazul Sorinei. Decizia este definitivă.

"Respinge cererea formulată de petentul Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind strămutarea pricinii care face obiectul dosarului nr. 910/54/2019 al Curţii de Apel Craiova – Secţia I civilă", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pronunţată miercuri.

Hotărârea este definitivă.

Părinţii adoptivi ai fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă sunt cei care i-au cerut procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinţi departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linşaţi şi pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici