Cea mai simplă şi sigură metodă care ajută creierul şi corpul în situaţii de stres, AVC, traumatism cerebral şi infecţii

Nu este vorba despre pastile, masaje scumpe, ci despre ceva gratuit şi fără efecte adverse - mângâierea unui câine.

9647 afișări
Imaginea articolului Cea mai simplă şi sigură metodă care ajută creierul şi corpul în situaţii de stres, AVC, traumatism cerebral şi infecţii

FOTO Simona Chirciu/MEDIAFAX

Există un motiv pentru care câinele este numit „cel mai bun prieten al omului”. Se pare că atunci când îl mângâiem, creierul nostru are numai de câştigat.
 
Mângâierea unui câine a arătat o creştere a activităţii cerebrale, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista PLOS One.
 
În cadrul studiului, cercetătorii au scanat activitatea cerebrală a oamenilor în timp ce mângâiau un animal de pluş şi un câine viu. Specialiştii au constatat că a existat o creştere mare a activităţii cerebrale atunci când persoana a avut ocazia să mângâie căţelul comparativ cu animalul de pluş. Creşterea activităţii cerebrale s-a manifestat în special în cortexul frontal, partea din creier care se ocupă de modul în care gândim şi simţim.
 
Oricât de moale şi drăguţ ar fi un animal de pluş, cercetătorii cred că animalul real creează o anumită implicare emoţională şi că acesta este cel care activează creierul, facilitatează liniştirea şi aduce emoţii bune în corp.
 
Cercetările susţin utilizarea terapiei cu animale pentru a ajuta oamenii cu orice problemă, de la probleme emoţionale la afecţiuni ale sistemului nervos, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale, convulsiile, traumatismele cerebrale şi infecţiile. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici