Cealaltă faţă a războiului: 102 persoane cercetate pentru că ar fi obţinut pe nedrept bani pentru cazarea refugiaţilor

Poliţiştii din Maramureş fac joi dimineaţa 117 percheziţii într-un dosar în care sunt cercetaţi mai mulţi funcţionari şi 102 persoane care ar fi obţinut pe nedrept fonduri de la stat pentru cazarea refugiaţilor ucraineni.

1239 afișări
Imaginea articolului Cealaltă faţă a războiului: 102 persoane cercetate pentru că ar fi obţinut pe nedrept bani pentru cazarea refugiaţilor

Cealaltă faţă a războiului: 102 persoane cercetate pentru că ar fi obţinut pe nedrept bani pentru cazarea refugiaţilor

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor din Cluj, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Mureş, fac joi 117 percheziţii domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, poliţiştii vor pune în aplicxare şi 3 mandate de aducere.

Vizaţi sunt funcţionari din cadrul unei unităţi administrativ teritoriale şi 102 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obţinut, pe nedrept, aproximativ 2.657.650 de lei, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetăţeni ucraineni, refugiaţi.

Totodată, există bănuiala că persoanele ar fi depus, la începutul lunii ianuarie 2023, la unitatea administrativ teritorială un număr mare de cereri de decontare, urmând ca aceştia să obţină ilegal 9.765.070 de lei din bugetul Fondului de Rezervă Bugetară.

Această sumă de bani a fost ,,blocată” în conturi, fiind amânată plata.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici