Cei 12 deţinuţi răniţi la Colibaşi nu au necesitat internarea, fiind readuşi în penitenciar

Cei 12 deţinuţi răniţi, miercuri, în urma unui scandal izbucnit la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi nu au necesitat internarea, după ce au fost consultaţi la Spitalul Militar Piteşti ei fiind readuşi în penitenciar.

187 afișări
Imaginea articolului Cei 12 deţinuţi răniţi la Colibaşi nu au necesitat internarea, fiind readuşi în penitenciar

Cei 12 deţinuţi răniţi la Colibaşi nu au necesitat internarea, fiind readuşi în penitenciar (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi, subcomisar Raluca Dinişor, niciuna din cele 12 persoane implicate în scandal nu necesită spitalizarea.

"Acestea au plăgi de dimensiuni reduse, echimoze şi excoriaţii şi, conform specialiştilor, se află în afara oricărui pericol, nefiind necesară internarea lor. Ancheta procurorilor Parchetului Tribunalului Argeş este în desfăşurare în acest caz, iar Administraţia Naţională a Penitenciarelor face cercetări cu privire la cauzele şi împrejurările în care s-a produs incidentul", a precizat, joi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi.

Doisprezece deţinuţi de la Penitenciarul Colibaşi, din judeţul Argeş, au fost răniţi, miercuri după-amiază, în urma unui conflict izbucnit între aceştia în curtea de plimbare a instituţiei.

Personalul aflat în serviciu a intervenit pentru aplanarea conflictului, iar ulterior persoanele implicate au fost duse la medicul de gardă al Penitenciarului Spital Colibaşi.

Şase dintre deţinuţi au fost duşi la Spitalul Militar din Piteşti, unde au fost investigaţi de medici.

Potrivit unor surse din interiorul instituţiei, conflictul ar fi izbucnt între deţinuţi aflaţi în regim semi-deschis şi alţii din zona de siguranţă maximă a închisorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici