Cele 29 de persoane cercetate în dosarul de trafic de ketamină rămân în arest

Cele 29 de persoane, între care şi fiica primarului din Haţeg, cercetate pentru trafic şi consum de ketamină vor rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Alba Iulia le-a respins, joi, recursurile înaintate împotriva unei decizii a Tribunalului Hunedoara prin care li s-au prelungit mandatele.

70 afișări
Imaginea articolului Cele 29 de persoane cercetate în dosarul de trafic de ketamină rămân în arest

Cele 29 de persoane cercetate în dosarul de trafic de ketamină rămân în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că instanţa a respins recursurile formulate de cele 29 de persoane, arestate preventiv în dosarul "Ketamina", împotriva unei decizii a Tribunalului Hunedoara, prin care le-au fost prelungite mandatele de arestare preventivă cu 20 de zile.

Muntean a spus că hotărârea Tribunalului Hunedoara rămâne astfel valabilă, iar fiica primarului din Haţeg, Oana Timiş, va rămâne în arest preventiv alături de ceilalţi 28 de inculpaţi.

La sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalul Hunedoara a prelungit mandatele de arestare preventivă ale celor 29 de persoane cu 20 de zile.

Fiica primarului din Haţeg, Oana Timiş, şi alte 28 de persoane au fost reţinute şi ulterior arestate pentru trafic şi consum de ketamină.

Cele 29 de persoane au fost arestate, la sfârşitul lunii august, de Tribunalul Hunedoara, toţi cei 29 de inculpaţi declarând pe loc recurs la această decizie, recurs care s-a judecat la Curtea de Apel Alba Iulia. Recursurile lor au fost însă respinse.

Dosarul are 19 volume, iar cele 29 de persoane, suspectate că ar fi membre ale unei grupări infracţionale organizate specializate în traficul de droguri de risc - ketamină, au fost reţinute, în 23 august, de procurorii Biroului Teritorial Hunedoara al DIICOT.

Fiica primarului oraşului Haţeg, Oana Timiş, în vârstă de 21 de ani, şi câteva zeci de tineri din judeţul Hunedoara au fost audiaţi, atunci, la sediul DIICOT din Deva, în urma a 35 de descinderi care au avut loc în judeţele Hunedoara, Olt şi Mehedinţi, majoritatea persoanelor vizate fiind din Hunedoara.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism informa că procurorii Biroului Teritorial Hunedoara al DIICOT au destructurat un grup infracţional organizat format din 54 de învinuiţi, specializat în traficul de droguri de risc - ketamină.

Conform sursei citate, gruparea era structurată pe două paliere, corespunzătoare surselor de aprovizionare cu droguri, aflate în localităţile Drobeta Turnu Severin şi Brastavăţu, judeţul Olt, iar valoarea drogurilor traficate depăşeşte suma de 130.000 de lei.

DIICOT preciza că drogurile erau procurate de către liderii grupului infracţional, respectiv Puiu Mircea Ianchi, Claudiu Nicolae Podină, Cristina Niţescu şi Paul Fârdă pe bază de comandă, de la alţi doi bărbaţi: Ilie Jilcu şi Marian Pacioagă. Cei doi, în calitate de medici veterinari, procurau din circuitul licit cantităţi importante de droguri, întocmind documente false pentru justificarea consumului de ketamină în cadrul activităţii profesionale desfăşurate.

Ketamina era depozitată la locuinţa lui Robert Florin Risipitu, bodyguard la un cazino din Petroşani, şi într-o garsonieră închiriată, de unde era preluată şi distribuită de către dealeri, în formă lichidă, contra sumei de zece lei pentru un miligram şi, respectiv 200 lei pentru un flacon de 25 de miligrame.

Potrivit DIICOT, unul dintre principalii distribuitori este poliţist comunitar la Primăria Petroşani.

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale a 34 de persoane, pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, precum şi pentru cultivarea, producerea, fabricarea, oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, cumpărarea, deţinerea de droguri de risc. De asemenea, alte 20 de persoane sunt cercetate pentru cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu.

Primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş, declara corespondentului MEDIAFAX că fiica sa nu a consumat niciodată droguri şi că acţiunea ofiţerilor DIICOT ar fi îndreptată împotriva sa deoarece este văzut drept un potenţial câştigător al postului de parlamentar rămas liber după moartea fratelui său, deputatul Ioan Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici