Cele şapte persoane rănite în accidentul de duminică de la Constanţa sunt în afara oricărui pericol

Starea de sănătate a celor şapte persoane rănite în urma accidentului petrecut duminică seară în judeţul Constanţa este bună, patru dintre acestea urmând să fie transportate la un spital din Bucureşti, la cererea membrilor familiei.

43 afișări
Imaginea articolului Cele şapte persoane rănite în accidentul de duminică de la Constanţa sunt în afara oricărui pericol

Cele şapte persoane rănite în accidentul de duminică de la Constanţa sunt în afara oricărui pericol (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Dan Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde se află internate cele şapte persoane, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că patru dintre victime vor fi transportate în cursul acestei zile la Bucureşti, la cererea familiilor.

"Din cele şapte victime, între care un copil, toţi sunt bine, sunt detubaţi. La cererea aparţinătorilor, patru dintre ei vor pleca la Bucureşti în cursul zilei de astăzi (n.r. - miercuri), este vorba de trei adulţi şi fetiţa, care este internată la Neurochirurgie. Toţi respiră spontan, deci nu există niciun fel de motive care să ne inducă faptul că ar fi în pericol, deci toţi sunt în afara oricărui pericol. Vor rămâne cu sechele bineînţeles, femeia care era însărcinată a pierdut sarcina, bine că nu au mai existat şi alte decese", a afirmat Dan Căpăţână.

El a precizat că cei patru răniţi vor fi duşi iniţial la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, urmând ca de aici să fie transferaţi la alte unităţi medicale, în funcţie de afecţiunile pe care le au.

"Femeia care a pierdut sarcina şi doi adulţi, internaţi la Chirurgie, care au fost mai bine de la început, rămân la Constanţa, iar restul pleacă la Bucureşti la cerea familiilor. Vor fi duşi la Floreasca, pentru că asta e procedura, de acolo urmând să fie redistribuiţi în funcţie de afecţiunile pe care le are fiecare", a explicat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

El a ţinut să mulţumească echipei medicale care a intervenit la cele şapte victime şi a spus că au fost medici care au venit de acasă pentru a salva viaţa pacienţilor.

"Ţin să mulţumesc echipei de medici chirurgi, care au fost foarte prompţi, au venit de acasă. Am făcut două echipe de chirurgi, au operat de la ora 21.00-22.00, până dimineaţa la 3.00-4.00. Toţi s-au implicat foarte tare astfel încât rezultatele se şi văd, nu am mai avut niciun deces deşi au fost cazuri foarte, foarte grave", a mai spus Dan Căpăţână.

O persoană a murit, iar alte şapte au fost grav rănite, duminică seară, în urma unui accident rutier produs pe DN 22, între localităţile Săcele şi Gura Dobrogei.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, Any Mihaela Paltarac, de 45 de ani, conducea un autoturism Toyota Rav 4, pe DN 22, dinspre Constanţa către Tulcea, iar la un moment dat, din cauza neatenţiei, a pătruns pe contrasens şi a lovit în plin o maşină Skoda Fabia, condusă de Magdalena Ţuţuianu, de 35 de ani.

În urma impactului extrem de puternic, o femeie de 56 de ani, mama Magdalenei Ţuţuianu, a murit, iar alte şapte persoane aflate în cele două automobile au fost rănite foarte grav.

Victimele au fost transportate cu şapte ambulanţe la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în stare foarte gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici