Cepoi: În funcţie de posibilităţi s-ar mai putea debloca până la 3.000 de posturi vacante în spitale

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, joi, la Suceava, că în funcţie de posibilităţile financiare ale spitalelor s-ar mai putea debloca până la 3.000 de posturi rămase vacante într-o altă etapă, după ce se evaluează capacitatea spitalelor de a susţine încă un număr de posturi.

428 afișări
Imaginea articolului Cepoi: În funcţie de posibilităţi s-ar mai putea debloca până la 3.000 de posturi vacante în spitale

Cepoi: În funcţie de posibilităţi s-ar mai putea debloca până la 3.000 de posturi vacante în spitale(Imagine: Shutterstock)

Cepoi a declarat că, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat deblocarea a 500 de posturi vacante din sistemul sanitar.

El a spus că 200 de posturi vor fi repartizate Institutului Regional de Oncologie Iaşi pentru începerea activităţii şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon" Iaşi în vederea reorganizării activităţii, iar 300 de posturi pentru asistenţa medicală de urgenţă serviciilor de ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar.

"Numărul de posturi vacante este de 17. 000, iar finanţabile la ora actuală, fără mărirea salarială, sunt 11.000 şi pot fi ocupate, pentru că ştim că sunt resurse umane necesare, în jur de 3.000", a spus Vasile Cepoi.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că urmează să fie evaluată capacitatea financiară a spitalelor de a susţine încă un număr de posturi.

"Într-o a doua etapă se vor mai debloca posturi, poate până la trei mii, poate mai puţin, în funcţie şi de posibilităţile financiare.Trebuie făcute nişte calcule ca să vedem în ce măsură rezistă spitalele la o creştere de personal", a mai spus Vasile Cepoi.

Guvernul a aprobat, miercuri, deblocarea a 500 posturi în sistemul sanitar, pentru unităţile din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi pentru cele al căror management a fost transferat autorităţilor administraţiei publice locale, 200 fiind repartizate la două unităţi sanitare din Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici