Cererea de eliberare condiţionată din peniteciar a fostului procuror Bălăşescu, respinsă de instanţă

Cererea de eliberare condiţionată din peniteciar formulată de fostul procuror Maximilian Bălăşescu a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 4, decizia putând fi contestată la Tribunalul Ilfov.

108 afișări
Imaginea articolului Cererea de eliberare condiţionată din peniteciar a fostului procuror Bălăşescu, respinsă de instanţă

Cererea de eliberare condiţionată din peniteciar a fostului procuror Bălăşescu, respinsă de instanţă (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Respinge cererea de liberare condiţionată ca prematur introdusă. Fixează termen de reiterare a cererii la data de 22 aprilie 2015, dată ce poate fi devansată ca urmare a zilelor câştigate", conform deciziei Judecătoriei Sectorului 4.

Maximilian Bălăşescu va putea contesta decizia la Tribunalul Ilfov, instanţă care va decide, definitiv, dacă fostul procuror poate sau nu să iasă din penitenciar după ce a executat aproape un an şi şase luni de închisoare din pedeapsă.

Fostul procuror Maximilian Bălăşescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în 17 iunie 2013, după ce instanţa supremă a menţinut pedeapsa decisă, cu un an înainte, de Curtea de Apel Bucureşti.

În acest dosar, Bălăşescu a fost trimis în judecată în 24 februarie 2012, alături de Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu.

Bălăşescu a fost acuzat de procurori că, în luna ianuarie 2012, cu ajutorul lui Ene şi Simirianu, a cerut o sumă de bani de la o persoană cercetată pentru înşelăciune într-un dosar aflat în instrumentarea procurorului, pentru a da o soluţie favorabilă.

Ulterior, Ene şi Simirianu i-au comunicat persoanei respective, denunţătoare în cauză, că suma pe care trebuie să o dea este de 300.000 de euro, în două tranşe, de 100.000 de euro şi 200.000 de euro. Din aceşti bani, lui Bălăşescu îi reveneau 50.000 de euro.

În 1 februarie 2012, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a lui Maximilian Bălăşescu. În aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Bălăşescu, Ene şi Simirianu.

La sfârşitul lunii februarie 2012, Maximilian Bălăşescu a anunţat la Curtea de Apel Bucureşti că a demisionat din Ministerul Public şi că a trimis demisia la Consiliul Superior al Magistraturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici