Cererea de vaccin antivariolic a explodat după apariţia focarelor de variola maimuţei. Producător: Am primit apeluri din zeci de ţări

Producătorul danez de vaccinuri Bavarian Nordic A/S a mărit producţia de vaccin antivariolic, după ce cerea a explodat în contextul apariţiei unor focoare de variola maimuţei.

2296 afișări
Imaginea articolului Cererea de vaccin antivariolic a explodat după apariţia focarelor de variola maimuţei. Producător: Am primit apeluri din zeci de ţări

Cererea de vaccin antivariolic a explodat după apariţia focarelor de variola maimuţei. Producător: Am primit apeluri din zeci de ţări

Variola maimuţei, o boală care este detectată doar rareori în afara Africii, a fost raportată în ultimele săptămâni în cel puţin 17 ţări, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Spania, Portugalia şi Australia.

Nu există un vaccin îndreptat în mod specific împotriva variolei maimuţelor. Dar vaccinurile împotriva variolei, cum ar fi vaccinul de la Bavarian Nordic, s-au dovedit eficiente în cadrul unor studii.

Paul Chaplin, directorul executiv al Bavarian Nordic, a declarat pentru WSJ că firma a primit apeluri din zeci de ţări care au întrebat despre dozele de vaccin. El a spus că stocurile sunt limitate în prezent, dar că firma va produce mai multe doze în următoarele săptămâni şi luni.

"Suntem încrezători, pe baza discuţiilor, că vom putea satisface cererea într-o perioadă relativ scurtă de timp", a spus el pentru WSJ.

Vaccinul de la Bavarian Nordic, care este cunoscut sub numele de Imvanex în Europa, a fost dezvoltat ca o alternativă mai sigură la vechile vaccinuri antivariolice.

Vaccinarea împotriva variolei utilizează o versiune vie a unui virus înrudit. Vaccinurile antivariolice mai vechi foloseau o formă de vaccinia care se putea replica, creând riscul de infectare din partea vaccinului însuşi. Aceste vaccinuri sunt deosebit de riscante pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit, cum ar fi persoanele în vârstă sau persoanele cu HIV. Vaccinul de la Bavarian Nordic foloseşte o versiune a virusului care nu se replică şi care nu prezintă acest risc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici