Cerul va fi mai mult noros. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

În regiunile din jumătatea de sud a ţării, înnorările vor fi persistente şi pe arii extinse, în special pe parcursul zilei, informează ANM. Cerul va fi mai mult noros.

1077 afișări
Imaginea articolului Cerul va fi mai mult noros. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

Cerul va fi mai mult noros. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri (Imagine Octav Ganea/Mediafax Foto)

MARŢI

În regiunile din jumătatea de sud a ţării, înnorările vor fi persistente şi pe arii extinse, în special pe parcursul zilei, va ploua în general moderat cantitativ (cumulându-se cantităţi de apă de până la 15...20 l/mp), condiţii în care se vor înregistra valori termice mult mai scăzute decât în ziua precedentă. În restul teritoriului temperaturile vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior, cerul va fi mai mult noros în prima parte a intervalului, când local vor fi ploi slabe, apoi se va degaja. La munte, la peste 1500 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane şi trecător în est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 14 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade. 

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi în general închisă şi în răcire. Cerul va fi înnorat, va ploua mai ales pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 3...4 grade. 

 

MIERCURI

ÎN ŢARĂ 

Vremea va fi închisă, umedă şi mai rece decât în mod obişnuit la această dată în majoritatea zonelor. Precipitaţiile se vor semnala pe spaţii extinse, vor fi în general moderate cantitativ (10...15 l/mp), iar local, în special în zonele deluroase din sud şi din est, se vor cumula peste 25 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei şi în estul şi sud-estul Transilvaniei seara şi noaptea ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, în zona montană treptat vor predomina ninsorile, iar acestea vor fi mai consistente în Carpaţii Meridionali şi ai Curburii. În restul teritoriului vor fi mai ales ploi. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, iar rafalele vor depăşi 55...60 km/h în regiunile sudice şi la munte.  Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 11 grade, iar cele minime între -1 şi 8 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici