CGMB a aprobat alocarea a 524.000 de lei din Fondul de rezervă pentru plata unor salarii

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, alocarea a 524.000 de lei din Fondul de rezervă pentru plata salariilor, aferente lunii octombrie, la Teatrul de Comedie şi la Circul Globus.

212 afișări
Imaginea articolului CGMB a aprobat alocarea a 524.000 de lei din Fondul de rezervă pentru plata unor salarii

CGMB a aprobat alocarea a 524.000 de lei din Fondul de rezervă pentru plata unor salarii (Imagine: Shutterstock)

Consilierii generali au aprobat, în şedinţa de miercuri, diminuarea Fondului de rezervă cu suma de 524.000 de lei, pentru majorarea bugetului Teatrului de Comedie pe 2015, dar şi al Circului Globus.

"Se aprobă modificările bugetului Teatrului de Comedie pe anul 2015 şi bugetului Circului Globus pe anul 2015, la cheltuielile de personal conform Anexa, care face parte integrantă din prezenta Hotărâre. Bugetul de venituri şi cheltuieli al Teatrului de Comedie pe anul 2015 se majorează cu suma de 222.000 lei şi bugetul de venituri şi cheltuieli al Circului Globus se majorează cu suma de 302.000 lei", se precizează în documentul aprobat miercuri.

În nota de fundamentare se arăta că plafonul repartizat pe acest an Municipiului Bucureşti pentru cheltuieli de personal este insuficient, situându-se chiar sub limita execuţiei bugetare la 31 decembrie 2014.

"Urmare plafonului insuficient, au fost aprobate pentru instituţiile de interes local cheltuieli de personal sub nivelul execuţiei la 31 decembrie 2014 cu un minus de 3,8 la sută astfel încât, începând cu luna octombrie a.c., unele instituţii se confruntă cu imposibilitatea plăţii drepturilor de personal, alte instituţii confruntându-se cu această situaţie începând cu luna noiembrie", se arată în nota de fundamentare.

Prin notele de fundamentare transmise de Circul Globus şi Teatrul de Comedie se motiva necesitatea şi urgenţa majorării bugetului la cheltuieli de personal pentru plata drepturilor salariale începând cu luna octombrie.

În prezent, Fondul de rezervă este de 9,631 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici