Cinci ARTERE din Capitală vor fi reabilitate cu aproape 5,8 milioane de euro. Proiectul de amenajare de piste noi pentru biciclete, respins

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat marţi alocarea a aproape 5,8 milioane de euro de către Administraţia Străzilor Bucureşti pentru reabilitarea a cinci artere din sectoarele 1, 3, 5 şi 6, care însumează aproximativ 2.300 de metri.

626 afișări
Imaginea articolului Cinci ARTERE din Capitală vor fi reabilitate cu aproape 5,8 milioane de euro. Proiectul de amenajare de piste noi pentru biciclete, respins

Cinci ARTERE din Capitală vor fi reabilitate cu aproape 5,8 milioane de euro. Care sunt acestea (IMagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

În şedinţa de marţi a CGMB au fost aprobate cinci proiecte de hotărâre privind reabilitarea sistemului rutier pe străzile Mavrogheni, Bilciureşti, Drumul Săbăreni, Floare de Vârf şi Ion Ghica.

Astfel, reabilitarea străzii Ion Ghica din Sectorul 3 - care asigură accesul către parcarea subterană din zona Universităţii - va costa 1.358.760 euro cu TVA. Strada are o lungime de 222,5 metri şi va fi reabilitată într-o perioadă de şapte luni, partea carosabilă urmând să fie îngustată, iar trotuarele, lărgite.

Pentru reabilitarea străzii Drumul Săbăreni din Sectorul 6 al Capitalei (lungime - 1.611 metri) s-ar putea plăti 3.285.330 euro cu TVA, lucrările urmând să fie finalizate în termen de un an.

Un alt proiect de hotărâre are în vedere reabilitarea sistemului rutier pe strada Mavrogheni din Sectorul 3 - aflată în apropierea Pieţei Sfântul Gheorghe, cu o lungime de 125,9 metri. Valoarea investiţiei - 537.280 de euro, iar durata lucrărilor - patru luni.

Pentru reabilitarea străzii Bilciureşti din Sectorul 1 (lungime - 190,5 metri) s-ar putea da 387.800 euro cu TVA, lucrările urmând să fie finalizate în trei luni.

Un alt proiect de hotărâre are în vedere reabilitarea sistemului rutier pe strada Floare de Vârf din Sectorul 5, cu o lungime de 169 de metri, care face legătura dintre Şoseaua Alexandriei şi strada Tăcerii. Valoarea investiţiei este de 228.460 de euro, iar lucrărilor vor dura două luni.

Potrivit proiectelor de hotărâre, pentru refacerea arterelor nu este nevoie de exproprieri, lucrările urmând să fie făcute pe domeniul public existent.

CGMB a respins proiectul de amenajare a 97,7 kilometri de piste noi pentru biciclete

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, marţi, un proiect privind amenajarea a 97,7 kilometri de piste noi pentru biciclete, pe 60 de străzi, alături de 78 de parcări pentru biciclete şi 18 centre de închiriere, valoarea investiţiei fiind de aproape 10 milioane euro.

Proiectul privind implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei a primit 18 voturi "pentru" şi 24 "împotrivă". Majoritatea voturilor "împotrivă" au fost exprimate de consilierii PNL şi PDL, care şi-au motivat opţiunea spunând că proiectul nu a fost suficient documentat.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, se impune transformarea vechiului sistem al reţelei de circulaţie în unul nou, eficient, flexibil şi capabil să preia cererea tot mai mare de deplasare.

"Primăria Municipiului Bucureşti şi-a propus a realiza o reţea mai extinsă a pistelor de bicicletă din Municipiul Bucureşti, care să asigure condiţii de circulaţie fluente şi sigure pentru biciclişti, estimându-se că prin realizarea acesteia, va creşte numărul utilizatorilor acestui mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto", se arată în document.

Valoarea investiţiei este de 9,88 milioane de euro inclusiv TVA, iar durata de execuţie a proiectului, 18 luni.

La începutul lunii aprilie, Guvernul a aprobat un mecanism care prevede că sumele obţinute de stat din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pot fi utilizate pentru proiecte urgente, printre acestea fiind şi proiectul de amenajare a unor piste de biciclete în centrul Bucureştiului, cu costuri estimate la 44,6 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici