Cinci oferte depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză dintre Craiova şi Lugoj

Cinci oferte au fost depuse pentru realizarea proiectului drumului de mare viteză Craiova-Lugoj, în lungime de 250 de kilometri, a anunţat luni ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

2035 afișări
Imaginea articolului Cinci oferte depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză dintre Craiova şi Lugoj

Cinci oferte depuse pentru proiectarea celor 250 de drum de mare viteză dintre Craiova şi Lugoj

Cinci oferte au fost depuse pentru realizarea proiectului drumului de mare viteză Craiova-Lugoj, în lungime de 250 de kilometri, a anunţat luni ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Astăzi (luni - n.r.) s-au depus 5 oferte în cadrul acestei licitaţii. Proiectul este unul esenţial pentru asigurarea unei conexiuni moderne şi rapide între două dintre regiunile ţării, Oltenia şi Banat”, a transmis Cătălin Drulă.

Conform acestuia, autostrada sau drumul expres va avea o lungime de circa 250 de kilometri.

Conform ministrului, acesta „are avantajul de a fi lansat/ă pe un model nou de caiet de sarcini care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene şi plăţi) şi, pe de altă parte, avantajează şi beneficiarul care primeşte la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat (un aşa-numit <preliminary design>)”.

Cătălin Drulă susţine că acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitaţii pentru proiectare şi execuţie, având la bază un SF care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în acelaşi timp, constructorului libertatea de a inova şi adapta proiectul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici